levenskwaliteit verbeteren

7 tips om je levenskwaliteit te verbeteren.

Het verbeteren van de levenskwaliteit hoeft niet te gaan over het maken van één grote verandering.  Het kunnen ook meerdere kleine dingen zijn waar je constant aan kan werken.   En het mooiste is,  veel manieren om de kwaliteit van je leven te verbeteren zijn dingen die je  al dagelijks doet.  Vaak volstaat het om gewoon eens stil te staan bij de dingen en taken die je dagelijks uitvoert, en bekijken hoe je deze zinvoller kan maken.

Niemand heeft tijd om hele dagdelen te besteden aan het verbeteren van z’n levenskwaliteit..  dus laten we eens bekijken wat we met 30 minuten per week al kunnen bereiken.

Als je één of meerdere van onderstaande activiteiten probeert wekelijks te doen ( of meerdere, of verschillende 😉 ) zal dat er zeker toe bijdragen dat je een betere versie van ‘jij’ kan worden.   

Dit kan gaan van je zelfvertrouwen vergroten, tot stress verminderen, relaties verbeteren of zelfs een gezonder persoon worden.

Creëer een vaste ochtendroutine voor een betere levenskwaliteit

De sleutel tot het hebben van een productieve dag en het besparen van tijd in de ochtend is het hebben van een vast en gestructureerd ochtendroutine. 

Door het plannen van je ochtend van de moment dat je wakker word tot de moment dat je de deur uit gaat om naar je werk/school/afspraak te gaan, zal je ochtend minder stresserend zijn.  

10 minuten besteden aan het uitzoeken van een outfit,  20 minuten om te ontbijten, 15 minuten douchen, ..   zo weet je perfect welke ‘taken’ je moet doorlopen in de ochtend en wanneer je klaar bent om het huis uit te gaan.

Moeite met het vinden van een juist ochtendroutine? misschien kan Dit boek u helpen.

Creëer een vaste bedtijdroutine

Door het creëren van een vast bedtijdroutine zal je net zoals in de ochtend gestructureerd blijven en ervoor zorgen dat je op tijd gaat slapen.  

Door ook dagelijks op een vaste tijdstip te gaan slapen, zal je ook zien dat na een aantal dagen of weken je veel minder slaapproblemen hebt.  Dit omdat je lichaam gewend geraakt aan je dag- en nacht ritme.

Herdecoreer je slaapkamer voor een betere nachtrust.

herdecoreer de slaapkamer voor een betere nachtrust en levenskwaliteit

Ondanks dat je nu een geweldige bedtijdroutine hebt kan het als je heel erg druk of gestrest bent moeilijk zijn om in slaap te vallen.   Als bijvoorbeeld de muren van je slaapkamer dan nog eens felle kleuren hebben, en je hebt geen gordijnen waardoor het maanlicht binnen valt, is dit ook niet bevorderlijk voor je slaap.

Probeer in plaats daarvan van je slaapkamer een ruimte te maken waarin je je altijd goed voelt, en waar je snel tot rust kan komen. 

Eet niet aan je bureau

Om te beginnen is een pauze in je werkdag inlassen zeker goed voor je.  Daarom is het belangrijk om je (middag)pauze te benutten waarvoor ze dient.  Om pauze te nemen en je eten op te eten.

Het is ook belangrijk om een balans te vinden tussen werk en privé.  Door jezelf tussen de middag wat vrije tijd te geven, ben je al een stap dichter bij een gezond en evenwichtig leven.

Neem de tijd om kleine productieve taken te doen

Ik daag je uit om 30 minuten opzij te zetten en al die belangrijke taken die je van plan was te doen, allemaal tegelijk te doen. Ten eerste voorkomt dit dat u later multitaskt wanneer e-mails binnenstromen terwijl u uw werk probeert te doen.

Over email gesproken… Als je niet gelukkig word van alle spam die je krijgt in je mailbox? Lees dan ons artikel over hoe je dit kan verminderen.

Ten tweede dwingt het je om die dingen aan te pakken waarvan je ineenkrimpt – dingen die, als ze eenmaal klaar zijn, je leven een stuk gemakkelijker zullen maken.

Enkele van deze taken kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Ruim je bureau op
  • Maak een shoppinglijstje
  • Ruim de vaatwasser uit
  • Zet nieuwe koffie

Dit zijn allemaal kleine taken die je in 5 minuten of minder kan doen, maar waar je jezelf heel dankbaar voor gaat zijn als je ze gedaan hebt voor de “grote drukte” van de dag weer begint.

Herbekijk je (levens)doelen voor je levenskwaliteit te verbeteren

Je hebt waarschijnlijk een paar goede voornemens voor het nieuwe jaar gemaakt of maandelijkse doelen voor jezelf gesteld (op papier of in je achterhoofd).

  • Heb je een van hen gevolgd?
  • Zijn er dingen die je kunt verwijderen of wijzigen?
  • Heb je er vertrouwen in om ze allemaal te bereiken?
  • Is het zinvol om deze doelen nog na te streven?

Neem deze week de tijd om positief na te denken over hoe ver je bent gekomen, en na te denken over waar je wilt zijn,  en misschien de stappen op te schrijven die je moet nemen om daar te komen.

Contacteer een oude vriend of een nieuwe collega

Is het al een tijdje geleden dat je een bepaalde vriend of vriendin gesproken of gezien hebt?   Bel hem of haar eens op en maak een afspraak voor een lunch of een kop koffie.  Je zal versteld staan hoeveel genot je eruit kan halen om na een lange periode terug contact op te bouwen met iemand.

Heb je op je werk een nieuwe collega en heb je nog niet de kans gehad om deze beter te leren kennen?   Stap erop af en nodig hem of haar uit voor een kop koffie of een lunch.  Je maakt er een nieuwe werkvriend mee, en je bouwt je netwerk uit.  Alleen maar voordelen dus!

Voel je jezelf al beter?

Dit zijn slechts enkele van de vele dingen die je kan doen om je levenskwaliteit te verbeteren.  En zoals je hierboven ziet, hoeven ze niet veel tijd in beslag te nemen.  Het kunnen kleine dingen zijn waar je een immens groot persoonlijk gewin uit kan halen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven