Beat the Heat: Blijf koel deze zomer met een mobiele airco unit.

Mobiele airco’s hebben de laatste jaren steeds meer en meer aan pupulariteit gewonnen.  Zeker in plaatsen met een warm klimaat.   Het plaatsen van een mobile airco unit is een gemakkelijke en kosten efficiente manier om (kleine) plaatsen te koelen wanneer het buiten te warm word. 

Mobiele units hebben enkele voordelen tegenover traditionele airco units.  In dit artikel gaan we bekijken wat de voordelen van mobiele airco’s zijn tegenover de traditionele, we gaan bekijken hoe ze werken, en hoe je het beste model kan kiezen voor jou ruimte.

Mobiele airco unit voor verkoeling in de warme zomer maanden.

Voordelen van een mobiele arico.

Mobiele of los staande airco’s hebben enkele voordelen tegenover een vaste airco met een buiten unit.   Hier zijn enkele van de meest opvallende voordelen:

Draagbaarheid

In tegenstelling tot vaste toestellen zijn mobiele airco’s zoals de naam zegt mobiel.  Dit wil zeggen dat ze gemakkelijk van kamer naar kamer te verplaatsen zijn.  Hierdoor kan je de kamer koelen die je op dat moment gebruikt zonder verschillende toestellen te moeten aanschaffen.

Kosten efficiënt

Een vast airco systeem met een buitenunit is meestal veel duurder dan een mobiel model.  Ze koelen ook meer een enkele ruimte, waardoor ze minder hard moeten ‘werken’.   Dit maakt mobiele modellen een goede keuzen als je budget niet groot is.

Gemakkelijk te installeren

Een mobiele airco is zeer gemakkelijk te installeren.  In veel gevallen heb je zelfs geen tools nodig.   Zo kan je in no-time je woonkamer, slaapkamer of home office koelen. 

Energie efficiënt

Mobiele airconditioning units zijn doorgaans energiezuiniger dan traditionele airconditioningsystemen. Zo geniet je van koelte zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge energierekeningen.

Hoe werkt een mobiele arico?

Mobiele airco units trekken warme lucht uit de kamer en koelen deze door middel van een koeling systeem.  De gekoelde lucht word dan weer de kamer in geblazen.   Hierdoor zal de lucht in de kamer al snel enkele graden afkoelen.

De meeste units hebben een afvoer slang dat naar buiten geleid moet worden om de warme lucht af te voeren.  Het plaatsen van de airco bij een raam is daarom een goed idee.

Waarop letten bij de aankoop van een mobiele airco?

Delonghi pac

DeLonghi PAC EL92 SILENT

Duux Blizard

Duux Blizzard Smart DXMA04 

BlueMill

BluMill Smart – Mobiele Airco met Wifi

Als het aankomt op het kiezen van het juiste model, zijn er enkele factoren die u moet overwegen om te beslissen welke voor u het beste is. 

Oppervlakte (volume) van de kamer

De grootte van de ruimte die je wilt koelen bepaalt de grootte van de mobiele airco die je nodig hebt. Zorg ervoor dat u een unit kiest met de juiste BTU-classificatie (British Thermal Units) voor de grootte van uw kamer.

BTU is een afkorting voor British Thermal Units.   Met BTU wordt de kracht van het koelvermogen uitgedrukt voor airco’s (en verwarmingssystemen)

Mate van energie efficiëntie

Kies een model met een hoge energie efficiëntie waarde.  Deze toestellen zullen minder energie verbruiken om uw kamer te koelen.

Geluidsniveau

Mobiele airco’s kunnen soms (veel) lawaai produceren.   Dit komt doordat er lucht word aangezogen en afgevoerd.  Kies daarom een model met een lage decibel waarde.  Des te minder lawaai uw toestel maakt, des te minder hinder zal u hiervan ondervinden.

Extra opties

Veel modellen hebben extra opties.  Denk maar aan een afstandsbediening, programmeerbare timers, lucht zuiverende filters…    Bedenk welke opties u verwacht van uw toestel en stel daar uw keuze op af.

Geen airco maar toch verkoeling?

Als u op zoek bent naar een manier om af te koelen zonder de kosten van een mobiele airconditioning, kan een eenvoudige ventilator de perfecte oplossing zijn. Deze apparaten zorgen voor luchtcirculatie en kunnen een verkoelend briesje creëren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die comfortabel willen blijven tijdens de warmere maanden.

ventilator

Staande ventilator 40cm Wit

kolomventilator

JAP Quebec – Torenventilator

vloerventilator

Vloerventilator – Super verkoelend – 40cm

Een van de grote voordelen van een eenvoudige ventilator is dat deze veel voordeliger zijn dan een mobiele airconditioning. Veel modellen zijn ook compact en gemakkelijk te verplaatsen, zodat je ze in verschillende kamers kunt gebruiken.

Het is echter belangrijk om te weten dat een eenvoudige ventilator de lucht niet op dezelfde manier koelt als een airconditioner.

In plaats van koelen circuleert het eenvoudig de lucht in de kamer en kan het een verkoelend effect creëren door de luchtbeweging.

Dit betekent dat het misschien niet de beste optie is voor extreem warme klimaten of voor mensen die erg gevoelig zijn voor hitte.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven