• 4 december 2022

Met deze tips maak je je computer sneller

Jouw computer is een groot deel van je leven, dus kun je er maar beter goed voor zorgen. Je zult pas beseffen hoe belangrijk hij voor je is wanneer hij stuk gaat. En geloof me vrij, er kan veel stuk gaan aan de computer.   De volgende vijf tips zullen er voor zorgen dat je het meeste uit je computer kunt halen, en er zo lang mogelijk zonder frustraties van kan genieten.

 1 Verwijder alle achtergebleven gegevens van de browsers

Cookies en Cache opgeslagen door de browser kunnen al snel oplopen tot enkele Gigabytes. Dit is onnodige schijfruimte, dus kun je ze maar beter verwijderen.
Om dit te doen gebruik je best de ingebouwde schijfopruiming. Natuurlijk zijn er ook nog programma’s te downloaden als je dit liever hebt. (CCleaner, Kleansweep, … )

2 Zoek naar en verwijder spyware en virussen

spyware op je computer

Virussen en of spyware kunnen jouw computer ook aanzienlijk vertragen, om maar niet te spreken van de veiligheidsrisico’s die ze kunnen meebrengen. Het is dan ook belangrijk om regelmatig een volledige virusscan te doen.
Er zijn verschillende antivirusprogramma’s te krijgen. Sommige betalend, sommige gratis. (AVG, Norton, Gdata, …)

3 Defragmenteer de harde schijf maandelijks

Als er een programma of een bestand wordt opgeslagen op de computer, zoekt de computer vrije stukjes harde schijf. De gegevens worden als het ware gefragmenteerd. Als er gebruik word gemaakt van teveel lege stukjes, moet de computer langer zoeken om het volledige bestand bij elkaar te krijgen. De oplossing hiervoor is “defragmenteren”
In Windows zit er standaard een tool ingebouwd om dit te doen. Let wel: een SSD-schijf zal standaard niet gedefragmenteerd worden. Deze is zo geoptimaliseerd om goed te blijven werken.

4 Verwijder programma’s die je niet (meer) gebruikt

5 Laat je computer rusten

Af en toe je computer uitschakelen is zeker een niet te vergeten tip. Het kan absoluut geen kwaad om de computer een aantal dagen aan te laten, maar des te langer de computer aan staan, des te warmer de onderdelen lopen. Dit veroorzaakt een snellere slijtage op de verschillende componenten.  Daarom is het af en toe geen slecht idee om je computer even uit te laten.

Wil je nog meer tips over werken met je Windows computer,  kijk dan zeker DIT artikel.

Read Previous

Qr-Code maken om je wifi te delen met vrienden

Read Next

Deze windows tips wist je zeker nog niet!

Most Popular