tijd besparen met deze tips

Tijdbesparende tips voor op de computer

Alles moet tegenwoordig snel gaan, dus zijn we allemaal opzoek naar manieren om productiever te zijn.  Hier volgen een aantal tips om je tijd productiever te besteden.

Zoeken met een rechtermuisklik om tijd te besparen

googlezoeken

Als je op een website aan het lezen bent en je wil snel meer informatie vinden over iets dat je leest in de tekst, kan je de tekst selecteren, kopiëren, en plakken in Google    of,  je kan de tekst selecteren, rechts klikken op de geselecteerde tekst en de optie  “Google doorzoeken” gebruiken

Nieuw tabblad openen met een muisklik

Op een website staat een link die je wil openen, maar je wil de huidige pagina niet verlaten.  Je kan de link kopiëren en plakken in een nieuw tabblad, of,  je kan met je scrollwietlje klikken op de link.  Op deze manier kun je snel een nieuw tabblad openen

Alt-Tab om te circuleren tussen verschillende vensters op je computer

Alt-Tab om te circuleren tussen verschillende vensters op je computer

Als je werkt met verschillende programma’s of hebt verschillende vensters openstaan, kun je gemakkelijk tussen deze vensters wisselen door Alt+Tab tegelijk in te drukken.

Snel verversen

Met de muis bewegen naar de refresh knop bovenaan de pagina is een tijdverspilling.  Het is veel sneller en gemakkelijker om de F5 knop op je toetsenbord in de drukken.   Dit zal de actieve pagina in je browser verversen

De spatiebalk om te scrollen

De spatiebalk op je toetsenbord is niet enkel handig om spaties te typen.  Je kan er ook door een lange webpagina mee scrollen.

Door op de spatiebalk te drukken scroll je snel naar beneden op de pagina.  Wil je terug omhoog, hou dan de SHIFT ingedrukt samen met de spatiebalk om terug omhoog te scrollen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven