• 4 december 2022

De gevaren van TikTok Challenges 2021

TikTok is een sociaal media app die de laatste jaren heel veel in zijn populariteit is gestegen.
Op TikTok kan je filmpjes maken waarin je danst ,zingt en gewoonweg leuke dingen doet, maar zoals zovele sociaal media applicaties zijn er hier ook gevaren bij. Zo zijn er vele gevaarlijke challenges.

Deze challenges (of uitdagingen) zijn meestal onschuldig. Denk hier maar aan de A.L.S. challenge, waarbij je een ijskoude emmer water over je heen laat kappen. Dit om aandacht te geven aan de A.L.S. aandoening maar sommige zijn echter gevaarlijk deze zouden we graag delen om verdere ongelukken te voorkomen of om ouders te waarschuwen.

de TikTok Tide pod challenge

Tiktok Tide Pod challenge
Tide Pod challenge

We willen graag eerst beginnen met de tide pod challenge. Deze is afkomstig van voor de tijd van tiktok, maar willen hem zeker niet uitsluiten.
Tide pod is een Amerikaans merk van wasmachinetablet. Deze zijn doorzichtig en zijn gevuld met kleurrijke vloeistoffen.

De challenge houd in dat je zo een wasmachinetablet opeet omdat deze dankzij zijn kleurrijke uiterlijk heel hard op een snoepje lijkt.
Het is nodeloos om te vermelden dat deze giftig zijn, en daardoor de meeste mensen die deze challenge doen al brakend op hun filmpje staan.
Deze challenge heeft al to 6 doden en 37 ziekenhuisopnames geleid in de eerste 2 weken dat de challenge online stond.

Coronavirus challenge

TikTok Challenge

Deze challenge is een van de jongste challenges, en hoewel deze niet perse rechtstreeks gevaarlijk is is deze toch heel onrustwekkend.
In deze challenge is het de bedoeling dat je voorwerpen likt die openbaar toegankelijk zijn, zoals wc brillen van openbare toiletten, deurklinken en palen in metro’s.
Hoewel het onmogelijk is om hier enigen vorm van slachtoffer aantal op te plakken kun je zelf wel uitmaken dat dit op geen enkele manier gezond kan zijn.

TikTok – kiki challange

KiKiChallenge
de kiki challenge houd in dat mensen een dansje doen naast een rijdende auto op het nummer “In My Feelings” van rapper Drake. Het nummer gaat over Kiki, vandaar de naam ‘Kiki Challenge.
Waarom dit gevaarlijk is lijkt me ook voor de hand liggend. Mensen vallen, lopen tegen dingen of worden omver gereden door andere wagens.
Drake en zijn fans zijn hier niet mee gediend en distantiëren zich er zoveel mogelijk van.

Fire challenge

Fire challenge" : ces ados qui jouent avec le feu - Le Point
Je moet wel heel dom zijn om jezelf in bewust in brand te steken …wel dat is deze challenge
Het word meestal gedaan door een brandbare vloeistof over iemand heen te gooien, zoals aanstekervulling of alcohol en deze dan in brand te steken.

pass out challenge

Bij de pass out challenge wurg je jezelf of andere, of een andere manier om zuurstof tot je lichaam te verminderen tot je bijna stikt wat een high gevoel geeft.
We moeten je waarschijnlijk niet vertellen dat je lichaam zonder lucht zetten geen goed idee is. Dit kan hersenschade opleveren en in sommige gevallen de dood tot gevolg hebben.
De pass out challenge zorgt voor ongeveer 1% van de totale zelfmoorden

Tiktok Salt&Ice challenge

Salt and ice challenge resurfacing, sending kids to hospital - WISH-TV | Indianapolis News | Indiana Weather | Indiana Traffic
De salt and ice challenge is een challenge waarbij deelnemers zout op hun lichaam strooien, meestal op de arm, en vervolgens ijs op het zout wordt geplaatst. Dit veroorzaakt een “branderig” gevoel.
De salt and ice challenge kan snel tweede- en derdegraads verwondingen veroorzaken, vergelijkbaar met bevriezing of verbranding met het metalen uiteinde van een aansteker, en kan ook pijnlijke open zweren op de huid veroorzaken.

Vanwege het verdovende gevoel van de kou en mogelijke zenuwbeschadiging tijdens de stunt, zijn deelnemers zich vaak niet bewust van de omvang van eventuele verwondingen die ze tijdens de challenge hebben opgelopen, en voelen ze pas pijn als het zout op hun huid binnendringt na de challenge.

skull breaker challenge

Skull Breaker Challenge is uitdaging met 3 deelnemers. Als de deelnemer in het midden recht omhoog springt, trappen de twee mensen aan de zijkant zijn benen naar binnen om de persoon in het midden van zijn voeten en op zijn hoofd te laten vallen.
Hierdoor krijgen heel veel mensen hoofdwonden, hersenschuddingen, schedelbreuken, gebroken armen, overlijden,… deze challenge word meestal gedaan in het verband met pesten.

 

De volgende challanges zijn niet rechtstreeks gevaarlijk maar zijn zeker het vermelden waard

wap challenge

Hoewel deze challenge niet direct een gevaar met zich mee brengt willen we toch een waarschuwing geven.
De wap challenge is een erotisch dansje op het liedje van Cardi B genaamd WAP. Ook al is dit voor volwassen geen probleem maar dit word ook blootgesteld aan kinderen die dit dan met of zonder toestemming van hun ouders ook gaan doen deze filmpjes komen dan vaak op foute websites terecht.

vijlen van tanden

Voor het schoonheidsideaal van perfect rechte tanden te krijgen zijn er enkele influenceren die hun tanden zelf geveild hebben dit word ook vaak gekopieerd met vele pandproblemen tot gevolg

autisme challenge

De Autisme Challenge is in eerste instantie gestart door TikTok als een vriendelijk middel om het bewustzijn voor de aandoening te vergroten. Het duurde echter niet lang voordat sommige de challenge misbruikten. Deze dient nu niet meer om bewustzijn te verspreiden maar om mensen met eender welke handicap te vernederen meestal mensen met een vorm van spasmes.

TikTok doet heel hard zijn best om dit soort filmpjes te voorkomen dus zie je zulke filmpjes meld dit dan zo snel mogelijk

Meer lezen?

Voorspellingen van Nostradamus.

Oldschool shooters die we zeker niet mogen vergeten

Read Previous

Voorspellingen van Nostradamus.

Read Next

Samsung HW-Q900T/XN – Soundbar met subwoofer

Most Popular