Dit waren de beste waterfilters van 2022

Je mag dan wel geen controle hebben over het water dat door de aanvoer bij je geleverd word, maar je kan wel een waterfilter gebruiken om uzelf en uw familie te beschermen tegen potentieel gevaarlijke vervuiling in het leidingwater. Of om gewoon het leidingwater beter te doen smaken.

Wij vonden de beste water filter opties om uw leidingwater schoner en gezonder te maken.

Is het absoluut nodig om je leidingwater te filteren?

Het leidingwater dat bij jou thuis uit de kraan komt, moet aan vele strenge eisen voldoen.  Toch zitten er bijna altijd nog een verwaarloosbare hoeveelheid kalk, lood en andere stoffen in. Deze hoeveelheden dat voorkomen in het leidingwater vormen echter geen gevaar voor de gezondheid.

Wil je de kwaliteit van jouw leidingwater zo dicht mogelijk laten aanleunen tegen het natuurlijke bronwater?  Maak dan gebruik van een filtersysteem.

Welke redenen zijn er voor het filteren van leidingwater?

 • Veel huizen hebben nog waterleidingen van koper of lood.  Deze gaan kleine deeltjes lood of koper afgeven aan je water.  De inname van te veel zware metalen is potentieel wél schadelijk voor de gezondheid.
 • Door het filteren van water zal de smaak veranderen.  De smaak zal minder sterk zijn.
 • Je kan op lange termijn veel geld besparen met het filteren van je eigen water.  Denk maar aan al die flessen die je niet meer in de supermarkt hoeft te kopen.  Ook toestellen die water gebruiken zullen langer meegaan doordat ze minder kalk ophoping zullen hebben.

Welk soort waterfilter heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten op de markt te verkrijgen.  Je hebt modellen die je onder de gootsteen bevestigd, maar ook modellen die je bevestigd op de algemene aanvoer van je waterleiding. 

De meest bekende versie is wellicht de water kannen.  Je hebt vast wel eens gehoord van een Brita filter.   Deze kannen gaan we hieronder verder toelichten.

Brita Waterfilterkan Aluna Cool Wit 2,4L

Brita Waterfilterkan Aluna Cool Wit 2,4L

Voor wie een veelzijdige waterfilter kan zoekt, is de Brita Aluna Cool zeker de moeite waard.

Deze waterkan heeft een inhoud van 2.4 liter en past in de deur van de koelkast.  Zo heb je op elk moment een lekker fris glas gefilterd water.  

De kan is vaatwasmachine bestendig en laat weten wanneer het tijd is om de filter te vervangen.

De Brita filter verwijdert kalk, metalen zoals lood en koper, maar ook chloor.

Waterfilterkan Aqua Optima Liscia

Waterfilterkan Aqua Optima Liscia

Deze filter heeft net zoals de vorige een smal design.  Dit maakt het handig om de kan in de koelkast te bewaren.

De waterkan heeft een grote inhoud van 2.5 liter en heeft een deksel dat is ontworpen om gemakkelijk te kunnen bijvullen.

Het Aqua Optima Evolve+ waterfilter reduceert microplastics en andere verontreinigingen in het kraanwater zoals:

 • Kalk
 • Chloor
 • Zware metalen
 • Pesticiden
 • Herbiciden
 • Lood

ZeroWater 9 liter waterfilter met kraantje

ZeroWater 9 liter waterfilter met kraantje

Voor wie veel water drinkt is dit misschien de oplossing.  Deze waterfilter heeft een reservoir van maar liefst 9 liter.  En heeft een handig kraantje om je glas mee te vullen.   De filter ziet er trouwens ook zeer mooi uit om op je aanrecht te zetten.

Deze filter is zeer uitgebreid en gaat volgens de fabrikant 99.8´van alle onzuiverheden filteren uit je leidingwater. 

Wat filtert een ZeroWater filter?
Het ZeroWater filter maakt het mogelijk om de hoeveelheid opgeloste vaste stoffen in het water naar 0 te brengen. Een paar van de stoffen waar je hierbij aan kan denken zijn:

 • Lood (NSF gecertificeerd) en andere zware metalen
 • Fluoride, Chloor, Glyfosaat en soortgelijke stoffen
 • Kalk en andere zouten en mineralen

Let op dit is geen uitputtende lijst van alle stoffen die gefilterd worden.

ZeroWater – 2,4 Liter – Ronde Waterkan

ZeroWater - 2,4 Liter - Ronde Waterkan

Geniet van geweldige smaak van water met deze ZeroWater waterfilter kan.  De filter combineert maar liefst 5 filter technologieën waardoor vrijwel alle vervuiling uit het leidingwater weg gefilterd word.

Het reservoir van 2.4 liter heeft een blauwe kleur en is gemaakt uit hoogwaardig kunststof, waardoor het geschikt is voor de vaatwasser.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven