Het einde van de wereld

Wat moet je doen na het einde van de wereld?

Het einde van de samenleving zoals we ze kennen.  Laten we hopen dat het er nooit van komt.  Maar er wordt wel veel over dit onderwerp gespeculeerd.  Dit gegeven houdt me zelf ook al een tijdje bezig.  Niet per se hoe het gebeurt, maar eerder wat we zouden doen wanneer, en vooral na dit gebeurt. 

Daarom zou ik graag vijf onderwerpen uitleggen wat ik denk wat we in zo’n situatie best kunnen doen.  Maar nogmaals, laten we hopen dat er nooit een einde komt aan de samenleving zoals we ze kennen.

Wat zijn de essentiële dingen die je nodig hebt om te overleven.

Wat zijn de essentiële dingen die je nodig hebt om te overleven na het einde van de wereld

Het maakt niet uit op welke manier de samenleving eindigt (oorlog, ziektes,…), maar één ding is zeker.  Je moet zorgen voor voedsel en water.   Je zal bij gebrek aan deze noodzakelijke dingen eerder sterven dan aan bendes. 

Als we films zien die over dit onderwerp gaan, zien we meestal een groep mensen rondtrekken en al plunderend overleven.  Dit lijkt mij persoonlijk niet zo’n goed idee.  Hoe sneller je aan landbouw kan beginnen, en leert zonder een frigo voedsel te bewaren (door drogen of pekelen, …), hoe sneller je terug een stabielere vorm van leven kan opbouwen.

Een mens heeft namelijk een grote hoeveelheid voedsel en water nodig.  Om deze reden kan je niet blijven vertrouwen op voedsel dat ooit al gemaakt is, maar moet je vertrouwen op wat je zelf kan bereiken.  Dus als je een voorraad wil aanleggen om te overleven zou ik eerder opteren voor zaden in plaats van kilo’s rijst in te slaan.

Ook is het houden van bijen zeker geen slecht idee.  In honing zitten namelijk heel wat stoffen waar je lichaam energie kan uit halen.  De was die de bijen produceren kunnen voor veel andere dingen nuttig gebruikt worden. (Voedsel bewaren bijvoorbeeld)

Hoe kan je jezelf het best verdedigen om te overleven?

Hoe kan je jezelf het best verdedigen om te overleven?

In de films op TV zien we altijd dat een schaarste altijd lijdt tot heel wat agressie en “ieder voor zich” gedrag.  Een goed voorbeeld hiervan was de wc-papier crisis bij de start van het Covid-19 virus.  Dit zal misschien inderdaad lijden tot enkele schietpartijen.  Maar uiteindelijk zullen de kogels ook op geraken en worden vuurwapens nutteloos.

Om deze reden lijkt het mij geen slecht idee om zo snel mogelijk met pijl en boog overweg te leren gaan.  Of je kan zelfs een kruisboog maken (als de natuur dit nog toelaat natuurlijk).   Zo kan je zelf de munitie maken.

Het opzetten van een betrouwbare voedselbron is belangrijker dan de verdediging.  Zonder eten en drinken duurt het maar even voordat je zal overlijden.  En als je aangevallen wordt terwijl je al zwak bent door gebrek aan voedsel, kom je met vechten waarschijnlijk ook nergens.

Wat is de beste leefomgeving

Wat is de beste leefomgeving na het einde van de wereld

Als de samenleving echt zou vallen zou ik zo ver mogelijk van de grote steden weg blijven, maar toch in de buurt blijven van een dorpje in een grote bosrijke omgeving.  Zo kan je jagen in het bos, en heb je genoeg plaats om je landbouw onopgemerkt op te stellen.

De nabijheid van een beek of rivier is ook van groot belang.  Door dit vlakbij te hebben heb je altijd een toevoer van vers water.  Water is essentieel voor ten eerste zelf te overleven, maar ook om je voedsel mee te groeien

Beschutting is ook belangrijk.  Met een dergelijke beschutting zit je droog en warm, maar hou je ook ongewenste dieren en mensen bij je weg.   Het is misschien geen slecht idee om op voorhand eens te kijken waar je best weg kan blijven.  Je moet maar denken, als er niemand is om een kerncentrale te bedienen, gaat deze vroeg of laat in meltdown, en daar wil je bijvoorbeeld niet bij in de buurt zitten.

Hygiëne blijft ook van groot belang.

Hygiëne blijft ook van groot belang

Het zuiveren en filteren van water is zeer belangrijk om ziektes te voorkomen.  Hiervoor kan je gebruik maken van doeken om het grootste vuil al uit het water te halen.  Hierna kan je het water koken.   Best gebruik je ook water uit een stromende rivier of beek.  In stilstaand water zitten vaak meer bacteriën.

Een goede tip om te weten of het water drinkbaar is, is kijken of er levende wezens in leven.  Als het water veilig genoeg is voor hen, dan is het meestal voor ons ook.

Persoonlijke hygiëne mag ook niet onderschat worden.  Jezelf frequent en goed blijven wassen is ook belangrijk.  Je wil namelijk zoveel mogelijk nare parasieten zoals schurft, luizen en vlooien vermijden.

Denk ook aan je gezondheid.

Denk ook aan je gezondheid.

Het zal niet gemakkelijk zijn om te aanvaarden, en je gaat heel wat mensen verloren hebben, daarom is het belangrijk om in de eerste plaats je mentale gezondheid in de gaten te houden.  Probeer af en toe te ontspannen en te praten over je problemen en gedachten.  Zo kan je even je stress ventileren.

Moderne medicatie gaat na verloop van tijd ook verdwijnen of onbruikbaar worden.  En in een wereld waar je hard moet werken om te overleven gaat af en toe ook wel wat mis.  Daarom is het ook aangeraden om enkele boeken over helende krachten van planten en kruiden proberen te bemachtigen.  Het gaat niet zo goed werken als de moderne medicatie, maar het is wel een beter alternatief dan sterven aan een schijnbaar lichte verwonding.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven