Mobiele betaalterminals en pin automaten

Gids voor Pinautomaten en betaalterminals voor kleine en startende ondernemers.

Als kleine of startende onderneming ben je constant op zoek naar manieren om je bedrijf te optimaliseren en hiermee de klanttevredenheid te vergroten.  Een cruciaal, en sinds kort ook een wettelijk, aspect hiervan is de keuze voor een goede pin- of betaal automaat.

In deze uitgebreide gids vertellen we je meer over de verschillende beschikbare modellen.  We focussen ons vooral op toestellen zonder een maandelijks abonnement, zoals de MyPos betaalterminal, om de kost voor de handelaar zo klein mogelijk te houden.

Waarom heeft een kleine onderneming een pinautomaat of kaart betaalsysteem nodig?

Pinautomaten zijn betrouwbaar en snel.

Een pinautomaat voor kleine ondernemers biedt niet alleen betrouwbaarheid, maar ook snelheid in transacties.  Hierdoor kan je snel en gemakkelijk betalingen ontvangen van je klanten.   Dit draagt mede bij aan een aangename en positieve winkel ervaring.

Veiligheid en Fraudepreventie

Veiligheid staat voorop in elke onderneming. Moderne pinautomaten zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals EMV-chiptechnologie en encryptie, om fraude te voorkomen en de gegevens van klanten te beschermen.

Elektronisch betalen aanbieden is wettelijk verplicht.

Sinds 1 juli 2022 moeten volgens de Belgische wetgeving alle ondernemingen die met consumenten te maken hebben, van de kleinste tot de grootste, hun klanten ten minste één oplossing aanbieden waarmee zij hun aankopen elektronisch kunnen betalen.

Die oplossing mag niet in de plaats komen van cashbetalingen, die nog steeds moeten worden aanvaard: elektronisch betalen is daar een aanvulling op.

Daartoe zijn alle technische oplossingen mogelijk die momenteel op de markt beschikbaar zijn:

Ondernemingen zijn vrij om de technologie te kiezen die hen het meest geschikt lijkt, afhankelijk van hun economische realiteit en de specifieke kenmerken van hun cliënteel.

(Bron: https://economie.fgov.be/nl/themas/verkoop/prijsbeleid/betalingen/verplichting-om-een. )

Welke soorten betaalterminals zijn er beschikbaar?

Mobiele Pinautomaten

Mobiele betaalterminals vormen een essentieel onderdeel van moderne betalingssystemen voor kleine ondernemers. In dit gedeelte duiken we dieper in op de voordelen en functies die mobiele pinautomaten bieden, waardoor ze een onmisbaar instrument worden voor jouw onderneming.

Mobiele pinautomaten en betaalterminals

myPOS Go 2

 • Geen Maandelijke Kosten
 • Gratis 4G Data simkaart
 • Werkt zonder telefoonkoppeling

Flexibiliteit en Mobiliteit

Een van de voornaamste voordelen van mobiele pinautomaten is de ongeëvenaarde flexibiliteit die ze bieden. Of je nu op een lokale markt staat, een pop-upwinkel hebt, of zelfs een service aan huis levert, een mobiele pinautomaat stelt je in staat om overal betalingen te accepteren. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van je bedrijfsvoering, maar opent ook nieuwe mogelijkheden om klanten te bereiken op diverse locaties.

Draadloze Connectiviteit

Mobiele pinautomaten maken gebruik van draadloze technologieën, zoals Bluetooth en mobiele netwerken, om transacties veilig en snel te verwerken. Deze draadloze connectiviteit elimineert de beperkingen van bekabelde systemen, waardoor je niet langer gebonden bent aan een vaste locatie. Het stelt je in staat om klanten direct aan hun zijde te bedienen, wat resulteert in een verbeterde klantenservice en een hogere klanttevredenheid.

sumup

SumUp 3G + Wifi Pinapparaat

 • Geen mobiel nodig
 • Contactloos betalen
 • Inclusief Ticketprinter

Contactloze Betalingen

Met de opkomst van contactloze betalingen zijn mobiele pinautomaten aangepast aan de nieuwste trends in consumentengedrag. Ze ondersteunen NFC-technologie, waardoor klanten eenvoudig kunnen betalen door hun kaart of smartphone dicht bij de pinautomaat te houden. Dit niet alleen versnelt het transactieproces, maar geeft ook blijk van jouw bedrijf als innovatief en klantgericht.

Real-time Transactieoverzicht

Mobiele pinautomaten bieden real-time inzicht in je transacties. Met een overzichtelijk dashboard kun je gemakkelijk de verkoopresultaten volgen, transactiegeschiedenis bekijken en financiële rapporten genereren. Dit stelt je in staat om snel beslissingen te nemen, voorraadbeheer te optimaliseren en de algehele financiële gezondheid van je onderneming te bewaken.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Veiligheid is van het grootste belang bij betalingstransacties. Mobiele pinautomaten integreren geavanceerde beveiligingsprotocollen, zoals end-to-end encryptie en biometrische authenticatie, om de gevoelige informatie van jouw klanten te beschermen. Door te investeren in een mobiele pinautomaat, toon je niet alleen zorg voor je bedrijf, maar ook voor de veiligheid van je klanten.

Kortom, mobiele pinautomaten vormen een krachtige aanvulling op het arsenaal van kleine ondernemers. Ze bieden niet alleen praktische voordelen in mobiliteit en flexibiliteit, maar ook een veilige en efficiënte manier om betalingen te accepteren, waarmee je de concurrentie een stap voor blijft.

Vaste Pinautomaten

Vaste pinautomaten zijn ideaal voor ondernemingen met een vaste locatie. Ze bieden stabiele connectiviteit en zijn vaak verbonden met een kassasysteem voor naadloze transactie-integratie.

Stabiele Connectiviteit en Betrouwbaarheid

Een van de meest cruciale voordelen van vaste pinautomaten is de stabiele connectiviteit die ze bieden. In tegenstelling tot mobiele pinautomaten, die afhankelijk zijn van draadloze netwerken, zijn vaste pinautomaten vaak verbonden met een vaste internetlijn. Dit garandeert een betrouwbare en consistente verbinding, waardoor je transacties zonder onderbrekingen kunt verwerken, zelfs in gebieden met zwakke mobiele ontvangst.

Naadloze Integratie met Kassasystemen

Vaste pinautomaten kunnen naadloos worden geïntegreerd met kassasystemen. Deze integratie stelt je in staat om transacties direct te koppelen aan je inventaris en verkoopgegevens, waardoor je een efficiënter beheer van je bedrijfsvoering hebt. Dit resulteert niet alleen in tijdsbesparing, maar minimaliseert ook menselijke fouten in de administratie.

Worldline

Worldline Yomani ML

 • Robuust en betrouwbaar
 • hoge transactiesnelheid
 • eenvoudige integratie

Geschikt voor Vaste Locaties

Vaste pinautomaten zijn ideaal voor bedrijven met een vaste locatie, zoals winkels of restaurants. Doordat ze niet afhankelijk zijn van mobiele dekking, bieden ze een constante en betrouwbare betaaloplossing voor klanten die je bedrijf bezoeken. Dit draagt bij aan de algehele efficiëntie van je transactieproces.

Hoeveel kost een betaalterminal?

Bij het aankopen van een betaalterminal zijn er uiteraard kosten.  Deze kosten bestaan in de meeste gevallen uit:

 • De aankoop van het fysieke toestel
 • Transactiekosten
 • Abonnementskosten
 • Onderhoud en servicekosten

Wij bekijken voornamelijk de terminals die geen abonnement, of terugkerende vaste kosten hebben.

Een betaalterminal om betalingen van je klanten hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt er al van 45 euro. Het enige waar je mee rekening moet houden is de verschillende transactiekosten dat deze leveranciers aanrekenen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste pinautomaat voor jouw kleine onderneming is een strategische beslissing. Onze uitgebreide gids heeft alle essentiële informatie die je nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken. Investeer in een pinautomaat die voldoet aan de behoeften van jouw onderneming en zorg voor een moeiteloze betalingservaring voor jou en je klanten.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven