• 4 december 2022

Met deze tips heb je meer kans om je huis snel te verkopen in 2021.

Een huis verkopen kan een hele klus zijn, maar dit hoeft niet altijd.  Niet zo lang geleden moesten vrienden hun huis snel verkocht krijgen.  Na enkele weken online te staan was er nog maar weinig reactie of bezoeken van potentiële kopers.  We hebben dan verschillende dingen geprobeerd om in de eerste plaats meer interesse te wekken van de potentiële kopers.  Dit is wat we gedaan hebben, met als resultaat dat binnen 2 weken het huis verkocht was.

Je huis opruimen en schoonmaken

Je huis sneller verkopen

Een opgeruimd huis spreekt meer aan dan een huis dat vol staat met rommel.    Het is ook de kunst om zo veel mogelijk in te spelen op een zo groot mogelijk publiek.  Hiervoor hebben we sommige dingen verplaatst, of zelfs tijdelijk weggestoken.   Dingen die je misschien kunt proberen om het huis aantrekkelijker te tonen voor de potentiële kopers:

Heb je veel spullen die voor jou belangrijk zijn, maar veel plaats in beslag nemen waardoor de ruimte kleiner lijkt?  Probeer deze tijdelijk op te slaan op een andere plaats.   De meeste mensen zijn op zoek naar ruime woningen, en als je al kan laten zien dat je woning heel ruimtelijk is, spreekt dit meestal zeker aan.

Grote meubelstukken kunnen ook de ruimte kleiner laten lijken dan het in werkelijkheid is.

Overweeg zeker ook om de kasten netjes op te ruimen.  Dit geeft ook de indruk dat er genoeg opbergruimte is.

Schat je huis naar verkoopwaarde, niet de emotionele waarde

De verkoopwaarde van je huis is belangrijker dan de emotionele waarde

Een huis is vaak van grote emotionele waarde.  Het is misschien de plaats waar je zoon of dochter de eerste stapjes heeft gezet.  Maar dit is voor de nieuwe kopers niet van toepassing.  Zij zien vooral de waarde van het huis.

Bekijk de prijzen van gelijkwaardige huizen op de markt.  Hou hier zeker ook rekening met de ligging van je huis.  Sommige buurten hebben een hogere eigendom waarde dan andere.

Doe nog kleine reparaties of opwaarderingen aan je huis

Als je snel je huis wil verkopen is het ook raadzaam om nog wat kleine reparaties uit te voeren in en rondom je huis.  Het gaat hier niet om grote renovatiewerken.  Je gaat immers toch verhuizen.  Maar zijn er bijvoorbeeld tegels die losliggen of zijn er lampen die niet meer branden?

Werk eventueel wat verf bij waar beschadigingen zijn.
Zijn er kranen die lekken?

Dit gaat de verkoopwaarde alleen maar verhogen.  Als een potentiële koper voor jou huis ziet dat er niet al te veel zichtbare gebreken zijn, zijn ze vaker enthousiaster over het huis.

Verkoop je je huis online?  Denk dan aan goede foto’s en een goede omschrijving.

Tegenwoordig worden veel huizen online verkocht.  Denkt maar aan immoweb, of zelfs advertenties op facebook.

De eerste indruk die mensen krijgen van jouw huis is vaak door de foto’s die erbij staan.  Deze moeten aanspreken om verder te lezen over het huis, om daarna een afspraak te maken om te komen kijken.

Laat je huis er gezellig uit zien op foto’s.  Zet hier en daar een plantje, zorg ervoor dat je de foto’s overdag maakt met voldoende natuurlijk licht.  Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers zien dat er veel lichtinval is.  Leg de kussens op de zetel netjes, schuif de stoelen mooi onder tafel, dek je bed op, …  Dit zijn allemaal tips om je huis er beter te doen uitkomen.

Ook de beschrijving die je plaatst in je advertentie is van groot belang.  Vermeld zeker de technische dingen over je huis (aantal slaapkamers, wanneer het gebouwd is, is het dak recent vernieuwd, …)  Maar besteed ook aandacht aan de praktische dingen.  Zijn er scholen in de buurt?  Openbaar vervoer?  Hoe dichtbij zijn de winkels?

Geslaagde bezichtigen leiden naar goede verkopen.

Wees flexibel met je bezichtigen.    Hou bijvoorbeeld een “open huis”.  Op deze manier kan je verschillende potentiële kopers over de vloer krijgen.  Bereid je hierop voor door nog eens je huis grondig schoon te maken.  Zorg voor platen en bloemen in huis, voorzie eventueel een folder waarop alle info van je huis staat die de mensen mee naar huis kunnen nemen.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van jouw huis kunnen ook een persoonlijke bezichtiging aanvragen.   Dit is het moment waarop jij in je verkopersrol moet kruipen.  Dit is voor jou de kans om te laten zien dat jouw huis het beste huis voor die persoon is.

Er zijn uiteraard nog veel meer tips en dingen waar je rekening mee moet houden, maar als je de bovenstaande volgt, zal je al zeker een kans hebben om snel potentiële kopers te vinden voor jouw huis, en zal je je woning snel kunnen verkopen.

Veel succes!

Read Previous

Schoonmaken met deze tips van oma

Read Next

Hoe je beter en langer kan overleven in Minecraft

Most Popular