• 4 december 2022

Huisdier op je bord!

Elk land heeft zo zijn eigen eetgewoontes en delicatessen waar dan ook meestal een lekker stukje vlees bij hoort.  Maar dit stukje vlees verschilt wel heel hard in sommige landen.  Soms is het zelfs afkomstig van dieren die bij ons gezien worden als huisdieren.

Paardenvlees

Oké, paardenvlees is een vleessoort dat bij ons ook veel gegeten wordt, maar het wordt niet echt geapprecieerd door heel wat paardenliefhebbers.  In de geschiedenis werd het paard ook regelmatig gegeten, maar werd vooral gezien als een edel dier.

Cavia op je bord

Een cavia is een heel leuk en schattig huisdier dat niet superveel verzorging nodig heeft.  Maar buiten dat is het ook een ware delicatesse in Peru.  Peru is het land waar deze schattige diertjes vandaan komen.  Daar worden ze gegeten zoals hier bij ons konijn wordt gegeten.

Eten van honden

Dit is misschien een van de bekendste huisdieren die worden gegeten in de Aziatische landen.  Het wordt door bijna iedereen in het westen afgekeurd, maar als je in perspectief gaat kijken, is het te vergelijken met hindoes die voor dezelfde reden naar ons kijken bij het eten van koeienvlees.

Schildpad

huisdier eten

Misschien ook wel een bekende voor het gebruik in schildpaddensoep, maar buiten dat zijn er nog andere recepten die als hoofdingrediënt schildpadden hebben.  Er is zelfs een nagerecht “schildpadden gelatine” dat wordt geserveerd met fruit of honing.

Gerbil

Net als andere knaagdieren worden gerbils ook gegeten.  Bijvoorbeeld bij foodtrucks in Aziatische landen, waar je ze kan bestellen gegrild op een stokje.  Zo is rat ook heel populair op deze wijze.

Read Previous

Vreemde wetten waarvan je niet gelooft dat ze bestaan.

Read Next

Wat zijn de voordelen van een woning huren of kopen

Most Popular