mobiele apparaten worden populairder dan desktop computers

Waarom zijn mobiele apparaten populairder geworden dan computers?

Mobiele apparaten zijn om vele redenen populairder geworden.

Dat komt omdat mobiele apparaten – waaronder tablets, smartwatches en mobiele telefoons, om er maar een paar te noemen – niet alleen maar telefoons zijn. Ze zijn veel meer dan dat geworden. Er zijn een aantal redenen voor de populariteit van deze kleine apparaten ten opzichte van de basiscomputers die we al decennialang gebruiken. Laten we ze eens bekijken:

  • Mobiele apparaten zijn gemakkelijker toegankelijk en te gebruiken
  • Deze apparaten kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt
  • Ze zijn persoonlijker

Mobiele apparaten zijn gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken.

Veel mensen die vertrouwen op mobiele apparaten worden aangetrokken door hun eenvoud en intuïtieve gebruiksgemak. De besturingssystemen van deze apparaten zijn in de loop der jaren verbeterd en bevatten nieuwe functies die het gemakkelijker maken om door menu’s te navigeren en te multitasken.

Mobiele apparaten zijn gemakkelijk te gebruiken

Bovendien is de draagbaarheid van deze apparaten een andere troef; ze kunnen bijna overal worden gebruikt, waardoor ze perfect zijn voor een reeks taken, van het controleren van e-mail in een luchthaventerminal tot het spelen van een snel spelletje terwijl u in de rij staat bij de plaatselijke kruidenier.

Mobiele apparaten kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt.

Een van de redenen hiervoor is dat mobiele apparaten draagbaarder zijn dan computers. U kunt uw laptop of tablet meenemen en gebruiken wanneer u niet thuis bent, maar als u dat doet, zal het onhandig en onhandig zijn. U kunt hem niet staand gebruiken, dus in de bus of trein zal het moeilijk zijn. Een computer in je handen houden betekent ook dat je handen niet vrij zijn voor andere dingen, zoals een paraplu of een kop koffie.

Mobiele apparaten lossen deze problemen op doordat ze klein genoeg zijn om gemakkelijk in één hand te houden, waardoor u ze veel gemakkelijker overal mee naartoe kunt nemen. Het betekent ook dat ze in meer verschillende situaties kunnen worden gebruikt, omdat ze geen tafel of bureau nodig hebben om aan te werken; ze kunnen worden gebruikt terwijl u op straat loopt of in de rij bij een winkel staat te wachten.

Mobiele apparaten zijn persoonlijker.

Ten tweede zijn mobiele toestellen persoonlijker en interactiever. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken met een grote verscheidenheid aan applicaties of apps waarmee je dingen kunt doen als je e-mail checken, bellen, surfen op het web, aan sociale media doen en spelletjes spelen. Een mobiel apparaat is ook iets dat je overal mee naartoe kunt nemen. U hoeft niet op zoek te gaan naar een internetcafé of een openbare computer, want uw internettoegang zit in uw broekzak.

Prijs van mobiele apparaten daalt.

Zoals u waarschijnlijk hebt gemerkt, dalen de prijzen van mobiele toestellen in de meeste landen. Dit komt doordat fabrikanten van mobiele apparaten hun kwaliteit en betrouwbaarheid hebben verbeterd en nieuwe modellen met verbeterde functies hebben ontwikkeld. Als gevolg daarvan is de markt voor deze producten aanzienlijk gegroeid en heeft de concurrentie tussen fabrikanten overal geleid tot lagere prijzen voor de consument.

Mobiele apparaten zijn betaalbaarder dan ooit tevoren, waardoor meer mensen ze kunnen gebruiken. In China bijvoorbeeld waren er in 2000 slechts 10 miljoen internetgebruikers, maar in 2010 waren dat er al meer dan 500 miljoen!

Computers vereisen meer onderhoud, technische kennis en ondersteuning.

Computers zijn vaak veel moeilijker in het gebruik dan mobiele apparaten. Ze vereisen regelmatig onderhoud, en zonder technische kennis kan het moeilijk zijn om ze te repareren als er iets misgaat. Ze vereisen ook veel ondersteuning, terwijl mobiele apparaten over het algemeen gemakkelijk te repareren zijn als ze stuk gaan.

Wanneer u een computer koopt, wordt deze geleverd met een besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows), samen met andere software die u nodig hebt om de machine te laten werken. U moet deze software op uw computer installeren voordat u hem kunt gebruiken; dit klinkt misschien eenvoudig, maar het proces is in feite vrij ingewikkeld – vooral wanneer er dingen misgaan.

Bovendien worden computers vaak gebruikt als onderdeel van netwerken en hebben zij extra hardware of software nodig, zoals printers of scanners, waarmee zij met elkaar kunnen worden verbonden over afstanden die langer zijn dan slechts enkele meters van elkaar verwijderd

Deze dingen zijn allemaal niet essentieel bij mobiele apparaten

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven