Hoe Marie Kondo’s opruimmethode kan helpen je leven op te ruimen – 8 tips!

Als je nog niet hebt gehoord over de methoden van Marie Kondo om je huis op te ruimen, heb je wat gemist!

U hoeft zich geen zorgen te maken, want we hebben u dit nuttige artikel gegeven over hoe u uw huis kunt organiseren met behulp van Kondo’s kenmerkende  KonMari-opruimmethoden. Een leven zonder onnodige items is wat iedereen verlangt.

Alleen de essentie bewaren en de rest weggooien is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel het moeilijk kan zijn, is opruimen cruciaal omdat het een van de meest effectieve methoden is om uw huis meer ontspannend te maken.

Hoewel loslaten op dat moment misschien onmogelijk lijkt, zal het een gevoel van enorm meesterschap en vervulling teweegbrengen zodra het is voltooid.

Maar het hele idee van opruimen is om alles op een effectievere manier te reorganiseren, niet om dingen weg te gooien die je niet meer gebruikt of wilt.

Hier zijn enkele van de beste opruimsuggesties uit het best verkochte boek van Marie Kondo en de Netflix-show, Net op tijd voor je weekendschoonmaak om je leven te verbeteren.

Wil je nog meer tips om je levenskwaliteit te verbeteren? Lees dat het artikel dat we hierover geschreven hebben. 7 Tips om je levenskwaliteit te verbeteren! Of doe eens aan yoga. Leer hier hoe je het beste yoga matje kan kiezen!

Wat u moet weten over Marie Kondo

De Japanse lifestyle-expert Marie Kondo, die 34 jaar oud is, is een grote beroemdheid.

Ze staat bekend als organisatie-expert dankzij de vier boeken die ze heeft geschreven om mensen te helpen van rommel af te komen.

Ze heeft verschillende boeken geschreven, waaronder “The Life-Changing Magic of Tidying Up“, waarvan wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht en in meer dan 100 landen en regio’s zijn gepubliceerd.

Het succes van haar Netflix-serie, ‘Tidying Up with Marie Kondo’, werd aangewakkerd door haar plotselinge bekendheid en sterren status.

Hoe de methode van Marie Kondo je kan helpen je leven op te ruimen

De volgende zijn populaire Marie Kondo tips voor opruimen:

Maak schoon per categorie, niet per locatie.

Dit is een typische fout die de meesten van ons maken. We kunnen beginnen in één kamer, zoals de slaapkamer, en dan uitbreiden naar de rest van het huis.

De technieken van Marie Kondo voor het opruimen benadrukken echter de noodzaak om rommel categorie per categorie aan te pakken.

Verzamel eerst de kleding, ga dan verder met de boeken en papieren en behandel ten slotte de rest van de willekeurige items.

Daarnaast benadrukt ze het belang van het voldoende tijd vrijmaken per rommel categorie, voordat je doorgaat naar de volgende. Op die manier kunt u voldoende tijd besteden aan het oplossen van problemen binnen die categorie voordat u verder gaat met iets anders.

Als je je gaat concentreren op kleding, begin dan met de topjes en werk je een weg naar beneden naar het broekje en vervolgens het ondergoed en andere items.

De dingen die je gelukkig maken, moeten bewaard blijven.

Het maakt niet uit of je een nieuwe moeder bent of een groot gezin hebt met jarenlange opgebouwde bezittingen, iedereen kan profiteren van het advies van Marie Kondo. Ze gelooft dat het niet altijd gemakkelijk is om materiële bezittingen los te laten die emotioneel geladen zijn vanwege hun associatie met belangrijke gebeurtenissen of mensen uit het verleden.

Hiertoe raadt Marie Kondo aan om alleen die items te bewaren die echt geluk opwekken .

Weg met de dingen waar je niet meer om geeft. Als je je huis probeert op te ruimen van onnodige items, is dit een geweldige suggestie.

Meubels, boeken, speelgoed, dvd’s, kookgerei, schoenen, gereedschap en vrijwel al het andere in een huis kunnen baat hebben bij een goede opruiming.

Op een innovatieve manier kleding opvouwen

Hoe Marie Kondo's opruimmethode kan helpen je leven op te ruimen - kleding opvouwen volgens marie kondo

Als het gaat om T-shirts, heeft Kondo een heel bijzondere vouwmethode. Maak eerst een rechthoek en vouw deze vervolgens in drieën om het verschijnen van rimpels te verminderen wanneer u klaar bent om het te dragen. Jou kan de orde in uw laden handhaven en snel de kledingstukken vinden die u nodig hebt.

Gebruik dozen en boxen bij het organiseren

Hoewel kleine dozen op het eerste gezicht misschien niet nodig lijken, kunnen ze een redder in nood zijn om uw huis netjes en opgeruimd te houden.

U kunt deze kleine doosjes gebruiken om sieraden en andere kleine items op te ruimen in de Marie Kondo-methode.

Het is geweldig voor het opslaan van kleine goederen zoals sieraden, ondergoed, naaiconcepten en kookgerei. Als je problemen hebt met het vinden van een plek om je bezittingen te bewaren, bekijk dan onze opbergoplossingen voor manieren om georganiseerd te worden en dit zal je leven verbeteren.

Verwijder sentimentele rommel

Het wegwerken van oude familiefoto’s en albums is niet eenvoudig om te doen. Verzamel alle foto’s die je hebt liggen en kies de foto’s uit waarin je er het beste uitziet. Hierdoor komt er veel ruimte vrij op je schapjes en kasten, waar je ook andere waardevolle spullen kunt opbergen.

Bovendien kunt u alle foto’s uit het album verwijderen en ze chronologisch rangschikken.

In deze aanpak kunt u snel en eenvoudig meerdere foto’s verwijderen die vrijwel identiek zijn of op dezelfde dag zijn gemaakt. Het slechtste kan achterblijven terwijl het beste wordt gekozen om te bewaren. Dit is een geweldige manier om thuis tijd en moeite te besparen, waardoor het een essentiële organiseertruc is.

Heb je een doos nodig om je visuele herinneringen op te bergen? Dan is deze doos misschien een leuke optie!

Verminder je schuldgevoel door je bezittingen te bedanken

Je zou je vergissen als je dacht dat het weggooien van alles wat voorheen van bijvoorbeeld je grootouders was, enige vorm van disrespect voor hen zou tonen.

Marie Kondo stelt voor om dankbaarheid te uiten voor de waarde die ze hebben toegevoegd aan het leven van je gezin door items weg te gooien die niet langer vreugde opwekken. Hoe dwaas en bizar het in eerste instantie ook klinkt, het uiten van dankbaarheid voor levenloze objecten kan helpen om schuldgevoelens te verlichten.

Iets wegdoen is de beste optie als het je niet gelukkig maakt. Vermijd de valkuil van het opslaan van overmatige hoeveelheden spullen waardoor je huis er rommelig uitziet en aanvoelt.

Zet je boekenkast op orde

opruimen in je boekenkast.  Zet je boeken op orde volgens de marie kondo methode om minder rommel in je huis te hebben

Voor fervente lezers lijkt dit misschien een moeilijke taak. Maar als de boeken degenen zijn die je koestert, moet je ze niet alleen maar weggooien om ruimte te maken. Haal de boeken tevoorschijn en kijk welke je het meest enthousiast maken om (opnieuw) te lezen. Wil je ze herlezen als je ze oppakt? Als dat zo is, moet je het zeker houden. Als u de boeken niet wilt houden, kunt u ze doneren aan een bibliotheek, zodat iemand anders ervan kan profiteren.

Visualiseer uw ruimte

Het laatste advies van Marie Kondo is om je perfecte, opgeruimde huis voor te stellen en het dan zo te maken. Dit zal dienen als een nuttige gids om je aandacht op de taak te houden en je tastbare doelen te bieden om naar te streven.

Hier maken we onze lijst met Marie Kondo’s tips voor opruimen compleet. Succesvolle mensen delen vaak de eigenschap om goed georganiseerd te zijn. Het volgen van deze richtlijnen zal je helpen meer georganiseerd te worden, waardoor er tijd vrijkomt voor het nastreven van andere interesses. Ook zal het helpen bij het verbeteren van het leven voor miljoenen mensen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven