Hoe je beter en langer kan overleven in Minecraft

Ben je je tools van steen beu en wil je liever diamant.  Wil je niet meer rondzwemmen in lava?  Dan volgen hier een aantal tips om beter te worden in minecraft en langer te overleven.

Bouw zo snel mogelijk een hut van aarde (dirt)

bouw een minecraft zandhut

Zoek een locatie waar je wil bouwen en maak zo snel mogelijk een aarde hut om in te schuilen wanneer het nacht wordt.   Hier kun je om te starten ook best je kisten, werkbank, oven en bed zetten.
Later kan je natuurlijk wanneer je bouwwerken af zijn, alles verhuizen naar een permanente locatie.

Niet verticaal omlaag graven in minecraft om te overleven

graaf nooit verticaal naar beneden in minecraft

Als je gaat mijnen moet je nooit verticaal omlaag graven.  De kans is groot dat je in de lava gaat vallen en alles wat je in je inventaris hebt zitten kwijt geraakt.  Het is ook lastig om terug boven te geraken.

Ga opzoek naar diamanten

minecraft mijnen voor diamant

De beste tools worden gemaakt van diamant.  Uiteraard is dit dan ook moeilijk te vinden.

De grootste kans om diamant te vinden heb je op een diepte van 11Y Druk op F1 om de “debug informatie” weer te geven.  Hier zie je dan je locatie weergegeven in X Y Z waarden ( zie foto )

Bouwen in de “nether”

bouwen in de minecraft nether

Als je graag in de nether wil bouwen is het goed om te weten dat een Ghast geen blokken zoals cobblestone of baksteen kan stukmaken.

Een bed in de nether plaatsen is ook geen goed idee, want als je erin wil gaan slapen zal het bed ontploffen met de eigenschappen van TNT, zodat je mooi gebouwd huisje toch nog stuk zal gaan.

Zelf een minecraft server hosten?

minecraft blok

Krachtige, veilige en betaalbare minecraft hosting?

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven