• 4 december 2022

Hoe je beter en langer kan overleven in Minecraft

Ben je je tools van steen beu en wil je liever diamant.  Wil je niet meer rondzwemmen in lava?  Dan volgen hier een aantal tips om beter te worden in minecraft en langer te overleven.

Aarde hut

Zoek een locatie waar je wil bouwen en maak zo snel mogelijk een aarde hut om in te schuilen wanneer het nacht wordt.   Hier kun je om te starten ook best je kisten, werkbank, oven en bed zetten.
Later kan je natuurlijk wanneer je bouwwerken af zijn, alles verhuizen naar een permanente locatie.

Niet verticaal omlaag graven

Als je gaat mijnen moet je nooit verticaal omlaag graven.  De kans is groot dat je in de lava gaat vallen en alles wat je in je inventaris hebt zitten kwijt geraakt.  Het is ook lastig om terug boven te geraken.

Mijnen voor diamant

De beste tools worden gemaakt van diamant.  Uiteraard is dit dan ook moeilijk te vinden.

De grootste kans om diamant te vinden heb je op een diepte van 11Y

Druk op F1 om de “debug informatie” weer te geven.  Hier zie je dan je locatie weergegeven in X Y Z waarden ( zie foto )

Betoveringstafel

Met de betoveringstafel kun je handige betoveringen zetten op je tools, wapens en uitrusting.  Zo kun je bijvoorbeeld een pickaxe maken die super snel hakt, of een helm waarmee je langer onder water kunt ademen.

Door boekenkasten te plaatsen rondom je betoveringstafel kun je betere betoveringen verkrijgen.

Bouwen in de “nether”

Als je graag in de nether wil bouwen is het goed om te weten dat een Ghast geen blokken zoals cobblestone of baksteen kan stukmaken.

Een bed in de nether plaatsen is ook geen goed idee, want als je erin wil gaan slapen zal het bed ontploffen met de eigenschappen van TNT, zodat je mooi gebouwd huisje toch nog stuk zal gaan.

Read Previous

Met deze tips heb je meer kans om je huis snel te verkopen in 2021.

Read Next

5 verschillen waar vaak grote debatten over gehouden kunnen worden

Most Popular