smart home upgrades

Wat zijn enkele populaire smart home upgrades om te overwegen?

Ben je het beu dat je huis verouderd en inefficiënt aanvoelt?  Smart home technologie kan de manier waarop u leeft transformeren en gemak en comfort in uw dagelijkse routine brengen.  Van geautomatiseerde verlichting, tot spraakgestruurde thermostaten

Er zijn talloze manieren om uw huis slimmer te maken.   In dit artikel zullen we enkele smart home apparaten en upgrades verkennen die zeker het overwegen waard zijn. 

Voordelen van Smart home upgrades.

Voordat we verder ingaan op de specifieke smart upgrades, even een korte toelichting van de vele voordelen die ze bieden.

Gemak in huis

Smart home apparaten kunnen uw leven tot op een bepaald niveau gemakkelijker en efficiënter maken.  Ze kunnen taken automatiseren die u anders vergeet of niet aan toe komt.  Denk maar aan slimme verlichting, die automatisch uit gaat wanneer je je woning verlaat. 

Een thermostaat kan bijvoorbeeld uw gewoontes leren en zich daarop aanpassen en instellen.  Zo heb je altijd een perfecte temperatuur in huis wanneer jij het nodig hebt.

Wat zijn enkele populaire smart home upgrades om te overwegen

Energie-efficiëntie verhogen

Het upgraden naar een smart home kan helpen uw energieverbruik sterk te verminderen en bijgevolg u dus geld doen besparen op uw energierekening.

Door verschillende sensoren en/of automatie kunt u onnodig energieverbruik voorkomen.  Apparaten kunnen automatisch aan of uit schakelen wanneer u thuis bent, lichten kunnen aan of uit gaan.  De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer veiligheid in een smart home

Verbeter de beveiliging van uw huis of eigendommen door realtime monitoring en controle door middel van slimme camera’s of een geheel alarm systeem. 

Met slimme deurbellen kan je overal ter wereld op je smartphone bekijken wie er voor je deur staat, en eventueel vanop afstand je deur vergrendelen of ontgrendelen.

Enkele populaire smart home upgrades

Slimme verlichting

Slimme verlichting is een van de meest populaire slimme upgrades.  De prijs hiervan is de laatste jaren flink gedaald, wat het meer toegankelijk maakt.

Door slimme lampen en armaturen te installeren in uw woning kunt u de verlichting in uw huis eenvoudig bedienen met spraakopdrachten of via uw smartphone dmv een app. 

Je kan ook gemakkelijk schema’s instellen en scenes maken die passen bij jouw stemming of activiteiten.

Een van de populairste fabricaten van smart verlichting is Philips met de Philips Hue reeks.

Hue1

Philips Hue starterkit

lammp2

IDINIO Dimbare Smart lampen E27

Slimme thermostaten

Een slimme thermostaat is een uitstekende upgrade voor iedereen die geld  wil besparen op zijn energierekening.  Met een slimme thermostaat kun je  de temperatuur van je huis  overal regelen, met behulp van je smartphone of  spraakopdrachten. 

Bovendien kunnen veel slimme thermostaten uw temperatuurvoorkeuren leren kennen en automatisch instellingen aanpassen om energie  te besparen.

Smart speakers

Slimme luidsprekers, zoals Amazon Echo en Google Nest, zijn een populaire toevoeging aan veel slimme huizen.

Deze apparaten kunnen onder andere worden gebruikt om andere slimme apparaten te bedienen, muziek af te spelen en vragen te beantwoorden. 

Met ingebouwde spraakassistenten kunt u spraakopdrachten gebruiken om verschillende taken uit te voeren zonder uit je luie zetel te komen.

Slimme sloten

Slimme sloten bieden extra veiligheid en gemak doordat u uw deuren op afstand kunt vergrendelen en ontgrendelen. 

Met een slim slot kunt u ook unieke toegangscodes maken voor vrienden, familie of leveranciers.  Sommige slimme sloten bieden zelfs keyless entry, waardoor fysieke sleutels helemaal niet meer nodig zijn. Hoewel we toch aanraden een backup sleutel te houden 😉

Slimme camera’s

Slimme camera’s kunnen worden gebruikt om uw huis in realtime te bewaken en extra gemoedsrust te bieden.  Met functies zoals bewegingsdetectie en tweerichtingsaudio kunt u uw huis overal ter  wereld in de gaten houden.  Sommige slimme camera’s bieden zelfs gezichtsherkenning, zodat u kunt identificeren wie er voor uw deur staat. 

Combineer een slimme camera met een slim slot en/of deurbel om een nog grotere veiligheid te hebben.

smartCam1

Smart Home Full HD 1080P camera

smartcam2

Eufy by Anker 2K Indoor Camera

Slimme stekkers of Smart Plugs

Een slimme stekker is waarschijnlijk wel de meest eenvoudige manier om uw huis een smart upgrade te geven.  Maar daarom zijn ze zeker niet minder efficiënt dan andere apparaten.

Smart plugs kunnen elk apparaat veranderen in een slim apparaat.  Door uw toestellen in een slimme stekker te steken kan u ze aan of uit schakelen met spraakopdrachten (via de smart speaker) of via een app op je smartphone. 

Je kan ook timers instellen om het aan- en uit schakelen te automatiseren.

Waarom kiezen voor smart home technologie?

Smart home-technologie gaat snel vooruit en er zijn talloze smart home-upgrades om te overwegen. Door upgrades te kiezen die gemak, energiezuinigheid en veiligheid bieden, kunt u uw huis transformeren en uw levensstijl verbeteren. Van slimme verlichting tot slimme koelkasten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven