• 4 december 2022

Waarom een (privé) website een “must have” is

Websites zijn overal rondom ons.  Voornamelijk bedrijven en verenigingen hebben een website.  Maar wist je dat een persoonlijke website heel handig kan zijn?   Waarom vind je hieronder

Jobhunting

Ben je opzoek naar een job?  Een potentiële werkgever zal vaak jou naam gaan googelen,  om zo meer over jou te weten te komen.  Waarom niet de resultaten in de hand werken om jezelf goed te presenteren?   Door een online persoonlijke website te maken kun je bijvoorbeeld je CV op een interactieve, creatieve manier benaderbaar maken.

Door een domeinnaam te kiezen als bijvoorbeeld ‘www.voornaamachternaam.be’  zal, als men jou naam intypt in zoekmachines, jou website bovenaan de zoekresultaten komen.

Online fotoalbum

online fotoalbum als website

Maak je veel foto’s en wil je deze delen met vrienden en/of familie ?
Je kunt een online fotoalbum maken.  Deze kan je dan openbaar laten , zodat elke bezoeker je foto’s kan bekijken,  of je kunt ervoor kiezen om dit enkel beschikbaar te maken voor mensen wie je hiervoor uitnodigt.

Er zijn veel online pakketten voor beschikbaar om dit snel en eenvoudig te maken.

Een persoonlijk e-mailadres.

Bij een website hoort ook een domein.  Bij een domein is het ook mogelijk e-mailadressen te maken.  Zo kun je bijvoorbeeld een email adres maken als   [email protected].   Dit komt professioneler en leuker over dan een standaard hotmail of gmail adres.

Persoonlijke Blog website

Ben je creatief met een pen, en schrijf je graag?  Heb je een passie/hobby waar je veel over weet en uren over kunt vertellen… Je kunt een blog maken, om zo je creativiteit kwijt te kunnen.   Dit is ook een leuke manier om mensen op de hoogte te brengen van jou (dagelijkse) activiteiten.

Persoonlijke startpagina.

Op een persoonlijke website kun je een eigen startpagina maken.  Telkens je je browser opent of telkens je een nieuw tabblad opent kom je op deze pagina terecht.  Hier kun je dan al je meest bezochte websites in verwerken.

Read Previous

Tijdbesparende tips voor op de computer

Read Next

Dit kan je doen met de USB-poort op je router

Most Popular