Beste SEO strategieën voor lokale bedrijven

Beste SEO strategieën voor uw lokale bedrijfswebsite – 7 Voorbeelden

SEO is een proces dat websites helpt hoger te scoren in zoekmachines, waardoor ze meer bezoekers krijgen. SEO omvat verschillende strategieën, waaronder backlinks en contentmarketing, en het is essentieel om dit proces te begrijpen als u een online winkel heeft.

Hier zijn alle basisprincipes van wat SEO inhoudt en hoe u de prestaties van uw lokale bedrijf op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines kunt verbeteren.

SEO voor uw lokale bedrijfswebsite.

Als het gaat over lokale SEO zijn er een aantal begrippen waar u uzelf bekend mee moet maken. 

Lokale SEO

Veel lokale bedrijven maken gebruik van SEO om hun aanbod van diensten en goederen aan te prijzen aan een lokaal publiek.  Dit wil zeggen mensen die in de omgeving van het bedrijf wonen.  Denk maar aan een bakker.  De bakker heeft geen voordeel bij potentiële klanten die 100km verderop wonen.  De bakker moet lokaal een sterke positie hebben binnen zoekmachines.

Zoekwoordonderzoek:

Je moet een strategie hebben voor zoekwoorden. Degene die u kiest, kunnen u helpen uw doelgroep te bereiken, maar als u verkeerde zoekwoorden kiest, kan dit leiden tot verloren verkeer en verspilling van tijd en middelen. Goed zoekwoordonderzoek kan u helpen nieuwe kansen te ontdekken en wijzigingen aan te brengen die de prestaties van uw bedrijf ten goede komen.

Gebruikerservaring:

Zoekmachines zijn ontworpen om bepaalde websites gemakkelijk vindbaar te maken, wat betekent dat ze ook hoog in de zoekresultaten zullen scoren als ze een uitstekende gebruikerservaring bieden. Een gebruiksvriendelijke website zal zich aanpassen aan de manier waarop mensen ermee omgaan en het voor zoekmachines gemakkelijker maken om te begrijpen waarnaar ze op zoek zijn.

Lokale SEO is goed voor lokale bedrijven.

Social media

Social media vormt een groot deel van hoe lokale bedrijven comuniceren met klanten.  De social media websites , zoals facebook, instagram en twitter, stellen lokale bedrijven in staat relaties op te bouwen met klanten en potentiele klanten op basis van hun intresses.  

Social media kan u helpen een uitstekende gebruikservaring te bieden, en meer klanten naar uw site en uw bedrijf te lokken.

Omgaan met AdWords:

Software waarmee u uw AdWords-campagnes effectief kunt beheren, is een uitstekende manier om de prestaties van de website van uw lokale bedrijf te verbeteren. Goede AdWords-beheertools kunnen u helpen inkomsten te genereren met uw website, terwijl slechte uw inkomsten kunnen schaden.

Analytics

U moet een analyseservice gebruiken waarmee u de prestaties van uw website kunt meten en kunt zien hoe deze presteert ten opzichte van andere vergelijkbare sites.

Analysetools kunnen u ook helpen inzicht te krijgen in de prestaties van uw lokale bedrijf, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen die de prestaties aanzienlijk verbeteren.

7 manieren waarop lokale bedrijven SEO kunnen verbeteren

Lokale vermeldingen optimaliseren

Google, Bing en Yahoo bieden allemaal lokale bedrijfsvermeldingen en elke zoekmachine heeft zijn specifieke criteria voor het rangschikken van bedrijven.

Yahoo is de minst strenge van de drie zoekmachines voor lokale bedrijfsvermeldingen, wat betekent dat u deze vermeldingen vaak verspreid over hun resultatenpagina’s zult aantreffen.

Als u wilt dat uw bedrijf hoog in de zoekresultaten van Yahoo komt te staan, zorg er dan voor dat u een betaalde vermelding op de site heeft en dat deze correct is geoptimaliseerd.

PPC-advertenties gebruiken

Het acroniem PPC betekent ‘pay-per-click’. Het is een ongelooflijk kosteneffectieve vorm van adverteren waarmee u uw bedrijf een voorsprong kunt geven op potentiële klanten.

Het optimaliseren van uw advertenties is een geweldige manier om de prestaties van de SEO van uw lokale winkel te verbeteren. Als u bijvoorbeeld een specifiek type product verkoopt, zoals winterjassen, neemt u deze informatie op in de kop van uw advertentie, zodat consumenten weten wat ze zullen vinden als ze erop klikken.

Controleer je prestaties

Als u een platform zoals Google Analytics gebruikt om de prestaties van uw winkel bij te houden, controleer dan de positie van uw site in de loop van de tijd met behulp van de module ‘Site-audits’. Dit zal u vertellen of er manieren zijn om de pagina’s op uw site die het meeste verkeer ontvangen te verbeteren, wat u kan helpen om verbeterpunten te identificeren.

Bovendien kunt u hierdoor beter begrijpen hoe uw site van maand tot maand presteert.

Voeg waardevolle inhoud toe

Inhoud van hoge kwaliteit is een must voor een robuuste SEO-strategie, en het is belangrijk voor lokale bedrijven, aangezien sommige consumenten niet bij hen zullen winkelen tenzij ze bekend zijn met hun bedrijf.

Nieuwe en bestaande klanten willen weten van wie ze producten kopen, dus zorg ervoor dat je een Over ons-pagina maakt die betrouwbaar en informatief overkomt. Wees bovendien niet bang om inhoud te maken over andere gebieden dan uw lokale bedrijf.

Als u bijvoorbeeld wijnen verkoopt, moet u posten over wijnproeven en hoe dit de smaak van de wijn beïnvloedt.

Basisboek schrijven voor media

Voor een goed geschreven boodschap bestaat altijd publiek. Wat een tekst goed maakt, hangt vooral af van de specifieke context waarin en waarvoor de tekst is geschreven.

Wees actief in lokale directories

Het maken van een profiel in een lokale directory is gratis en het is een van de gemakkelijkste manieren om de prestaties van uw winkel in de belangrijkste zoekmachines te verbeteren.

Als u bijvoorbeeld in Antwerpen woont, maakt u profielen aan in de meest uitgebreide directory’s in Antwerpen, waaronder Goudengids.

Vergeet bovendien niet om deze profielen te optimaliseren door alle relevante zoekwoorden uit uw branche op te nemen. Dit zal u helpen om in meer zoekwoordspecifieke zoekopdrachten te verschijnen, wat meer verkeer naar uw site kan leiden. Bovendien moet u uw URL op deze profielen opnemen.

Voeg een lokaal telefoonnummer toe

Als u de prestaties van de SEO van uw winkel wilt verbeteren, moet u een lokaal telefoonnummer of een telefoonnummer van Google Voice of een andere service op uw website opnemen.

Dit kan veel gericht verkeer naar uw site leiden, en het biedt extra voordelen, zoals de mogelijkheid om verbinding te maken met klanten vanaf een bestaande telefoonlijn in plaats van alleen een computer.

Nogmaals, dit is een goedkope marketingtactiek die een grote uitbetaling kan hebben.

Moedig beoordelingen aan

Recensies zijn een andere manier om de SEO van uw lokale winkel te verbeteren, omdat Google online recensies en beoordelingen gebruikt om de positie van een site op pagina’s met zoekresultaten te bepalen.

U moet uw klanten aanmoedigen om beoordelingen voor uw bedrijf achter te laten op sites zoals Google Reviews en Trust Pilot. Je kunt er ook naar vragen via e-mail of verzoeken op Facebook en Twitter plaatsen.

Als u een lokaal bedrijf bent dat zich uitbreidt of onlangs is geopend, kunt u overwegen een weggeefactie of speciale korting te organiseren om uw klantenbestand te vergroten.

Conclusie

Nu je de feiten hebt die je nodig hebt om de SEO van je lokale winkel te verbeteren en een veel sterkere online aanwezigheid te hebben, is het tijd om deze tips in je marketingstrategie te implementeren. Uiteindelijk zijn er misschien maar een paar kleine wijzigingen nodig om de gewenste resultaten te krijgen. Als uw bedrijf echter een aanzienlijke toename van het verkeer kan gebruiken, zal deze stap u helpen om daar te komen.

Voor meer informatie over hoe u uw lokale bedrijf kunt optimaliseren voor Google en andere grote zoekmachines, kunt u contact opnemen met deskundig advies en zij zullen u helpen. SEO-professionals zijn gespecialiseerd in het helpen van lokale bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren om een breder publiek te bereiken en beter reclame te maken voor hun producten en diensten.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven