Waarom u deze winter voor een slimme thermostaat in plaats van infraroodverwarming moet kiezen.

Als u op zoek bent naar een efficiëntere manier om uw huis deze winter te verwarmen, dan hebben wij een aantal overtuigende redenen waarom u zou moeten overwegen om over te schakelen op een slimme thermostaat in plaats van een verwarming op infrarood.

Infrarood verwarmers kunnen uw huis verwarmen zonder het een traditionele warmtebron ( zoals vuur in een openhaard of kachel ), dus ze zijn ideaal voor huizen met kinderen, ouderen of mensen met een handicap. Helaas verbruiken ze ook veel energie, wat u jaarlijks veel geld kan kosten.

Gelukkig zijn thermostaten zoals de Google Nest de laatste tijd erg populair geworden, en er zijn genoeg redenen waarom u zou moeten overwegen er een aan te schaffen.

Met een slimme thermostaat kunt u tot 400 euro per jaar besparen op de energierekening van uw huis, zonder aan comfort in te boeten.

Google maakt thermostaten een stuk intelligenter. Nu hebben ze het makkelijker dan ooit gemaakt om bij te houden wat de temperatuur van je huis is, zodat je energie en geld kunt besparen.

Een lerende thermostaat, zoals Nest, leert je huis welke temperaturen het gedurende de dag nodig heeft. Zo kun je je verwarming of koeling aanpassen zonder dat je naar elke kamer hoeft te gaan om de verwarming handmatig hoger of lager te zetten.

Google nest thermostaat

Google Nest Thermostaten

Als je een slimme thermostaat hebt, kun je deze instellen om de temperatuur automatisch aan te passen op basis van het tijdstip van de dag en hoe warm of koud het buiten is. U hoeft niet

  • Google nest kan vanop afstand bedient worden.
  • Bespaar energie met een slimme thermostaat.
  • Nest thermostaat Home energie rapportage

Google Nest kan vanop afstand bedient worden.

Met zowel de Nest Learning Thermostaat als de Nest Thermostaat kun je de temperatuur overal aanpassen met je smartphone. Dit geeft u meer controle over het comfort van uw huis. Stelt u zich eens voor dat u na een lange werkdag thuiskomt in een huis dat al is afgekoeld of opgewarmd tot uw ideale temperatuur. Met een Nest-thermostaat kan dat met enkele simpele tikken op uw smartphone.

Bespaar energie met een slimme thermostaat.

Wanneer je je huis verlaat, en je hebt je smartphone opzak, zal de Nest thermostaat dit opmerken en automatisch in een eco stand gaan.  Hierdoor zal er geen energie verspild worden door het opwarmen van uw huis wanneer u niet thuis bent.  

Gemiddeld kan dit een besparing tot wel 240€ per jaar opleveren.  

Deze functie geeft bewoners grotere controle over hun comfort, terwijl ze de energierekening laag houden.

Nest Thermostaat Home energie rapport.

Met een Nest-thermostaat kun je je energieverbruik voor die dag bekijken in Energiegeschiedenis. Aan het einde van elke maand stuurt de slimme thermostaat je een Home Report voor een breder overzicht van het energieverbruik van je maand. U kunt deze informatie gebruiken om te brainstormen over ideeën om energie te besparen in tijden van hoog energieverbruik.

Nadelen van een infrarood verwarming systeem.

Een infrarood verwarmingssysteem maakt gebruik van warmtegolven in plaats van straling.  Dit wil zeggen dat er niet zoals bij een traditionele verwarming lucht zal verwarmd worden, maar wel eerder de objecten in de kamer.  

Ondanks de vele voordelen van infrarood zijn er ook enkele nadelen.

  • Het hele systeem is duurder dan een gemiddelde gas boiler.
  • Er kunnen geen obstructies zijn die de straling belemmeren.
  • infrarood werkt ook op elektriciteit, wat ook duur kan uitvallen.
  • Infrarood kan niet volledig een (gas)boiler vervangen.

Het hele infrarood systeem is duurder dan een gemiddelde

Infrarood paneel verwarming

Koop een infrarood paneel

Vrijstaand of hangend en overschilderbaar

Ondanks het feit dat de individuele infrarood panelen best betaalbaar zijn, loopt de prijs van een volledig systeem nogal snel op.  

Vergeleken met een traditionele boiler, kan een infrarood systeem al snel dubbel zoveel kosten.  Gemiddeld kan het neerkomen op ongeveer € 6000 euro om een drie slaapkamer woning te voorzien van genoeg panelen om efficient te verwarmen

Er kunnen geen obstructies zijn die de straling belemmeren

Infraroodpanelen dragen warmte over aan objecten, niet aan de lucht. Hoewel dit ze veel efficiënter maakt dan traditionele ketels, betekent dit ook dat ze niet goed zullen werken als ze door iets worden belemmerd. Als je een meubel voor een paneel plaatst, neemt dat object al zijn warmte op.

Dus helaas kunnen kleinere huizen moeite hebben om ruimte te maken voor infraroodpanelen. In deze gevallen kan een plafondpaneel de oplossing zijn, maar deze plafondpanelen zijn over het algemeen een stuk prijziger.

infrarood werkt ook op elektriciteit, wat ook duur kan uitvallen

Hoewel infraroodpanelen efficiënt genoeg zijn om u te helpen besparen op uw energierekening, werken ze ook op elektriciteit.  
Hou zeker uw elektriciteitsverbruik in de gaten wanneer u veel verwarmt.

Infrarood kan niet volledig een (gas)boiler vervangen.

Hoewel infraroodpanelen uw huis op een efficiënte manier kunnen verwarmen, kunnen ze (nog) geen water verwarmen, wat betekent dat ze momenteel een gasboiler niet volledig kunnen vervangen. Als alternatief kunt u infraroodpanelen koppelen aan een traditioneel elektrisch verwarmingselement of waterboiler.

Er zijn echter wel bedrijven die onderzoeken of er manieren zijn om infrarood panelen te ontwikkelen met de mogelijkheid om water te verwarmen. 

Kortom, hoewel het waar is dat je nog steeds moet betalen voor elektriciteit, zijn er veel manieren om de hoeveelheid energie die je gebruikt te verminderen. We hebben onze favoriete slimme thermostaten en andere slimme thuisapparaten voor u verzameld om uit te proberen. Als u op zoek bent naar de beste thermostaat voor uw ruimte, raden wij u de Nest Thermostaat en Nest Learning Thermostaat aan.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven