5 Tips om van spam in je mailbox af te raken.

Ongewenste mails in uw mailbox zijn heel vervelend. Naast de nodige frustraties brengt het meestal ook tijdverlies mee. Denk maar aan al die keren dat je je moet uitschrijven op nieuwsbrieven. Er zijn gelukkig een aantal manieren om het aantal spamberichten in uw mailbox te reduceren. Door onderstaande tips te volgen, zal uw mailbox minder spam krijgen, en krijg je alleen maar de mails in je inbox die echt belangrijk zijn voor jou.

Geef uw mailadres niet zomaar aan iedereen

Heel veel organisaties, winkels, websites,… vragen naar uw mailadres.  Het is voor die organisaties een gemakkelijke manier om snel veel mensen te bereiken.  Maar als alle instanties waar u ooit uw mailadres heeft opgegeven een mail gaat sturen…  Bedenk dan maar eens hoeveel reclame je gaat krijgen. 

Gebruik en train de ingebouwde spamfilter

Uw email cliënt (Gmail, hotmail, … ) heeft in veel gevallen een goed werkende spam filter.  Dit wil zeggen dat de Cliënt spam zal herkennen en zal verwijderen uit uw inbox.  Deze spam berichten verschijnen in een aparte folder.  De spam folder.

De filter weet uiteraard niet welke mails voor u belangrijk zijn. Dus we gaan de spam filter moeten trainen.   Dit doen we door een spam mail niet zomaar te verwijderen, maar als te markeren als spam.   Op deze manier weet de cliënt dat wanneer er in de toekomst een vergelijkbare mail toekomt, deze rechtstreeks naar de spamfolder mag gaan. 

Vergeet niet om regelmatig de spam folder te controleren op valse positieven.  Soms komt er toch een mail in de spamfilter die daar niet hoort.  Deze kun je dan markeren als “geen spam”  om zo de filter weer net dat ietsje slimmer te maken.  De volgende keer dat er dan een mail van deze afzender komt, komt die toch gewoon in je inbox terecht.

Meld je af van mailinglijsten.

meld je af van mailinglijsten om spam te reduceren in je mailbox

Veel van de spam mails die in je inbox terecht komen, komen daar omwille van dat je geregistreerd bent op een mailinglijst.  Dit kan bewust maar ook onbewust gedaan zijn.    Het lijkt misschien veel werk, maar op lange termijn loont het wel de moeite om jezelf uit te schrijven van deze lijsten. 

Dit doe je door in een spam mail te zoeken naar de link “unsubscribe” of “schrijf uit” of een afgeleide hiervan.   Vaak zal er dan gevraagd worden waarom je je wil uitschrijven.  Wat je hier invult of aanklinkt heeft van weinig belang.

Je kan gemakkelijk de zoekfunctie van je mail cliënt gebruiken.  Zoek bijvoorbeeld op de mail inhoud naar “unsubscribe”, en je zal verbaasd zijn over hoeveel zoekresultaten je krijgt.

Maak een extra mail adres voor spam.

Een mogelijkheid is om een tweed email adres aan te maken.  Dit e-mailadres gebruik je dan voor het registreren op websites, of om online dingen te bestellen.  Zo komt alle spam in deze mailbox, en blijft je privé inbox vrij van spam.

Wil je hier nog verder in gaan, kan je ook een tijdelijk e-mailadres aanmaken.  Dit is een mailadres dat maar enkele uren/dagen bestaat en daarna verwijderd word.  Hier zijn verschillende organisaties die dit aanbieden.  ( bijvoorbeeld maildrop.cc)

Gebruik externe services om je mailbox op te ruimen.

Er zijn verschillende al dan niet betalende programma’s en/of extensies die je kunnen helpen om je mailbox vrij van spam te maken.  Deze werken vaak op veel verschillende manieren, maar hebben vaak dezelfde uitkomst.    Geen spam meer in je mailbox.

Voorbeelden hiervan zijn:  Avast internet security, AVG internet security, SuperSpamKiller Pro, …

Overwegen om een volledig nieuwe email aan te maken.

Zie je door het bos de bomen niet meer,   dan bestaat nog altijd de optie om een volledig nieuw e-mailadres aan te maken.  Probeer deze mailbox zo veel mogelijk vrij te houden van spam, door bovenstaande tips te volgen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven