• 4 december 2022

Dit kan je doen met de USB-poort op je router

Heb je al eens gekeken naar de achterkant van je router?  Misschien toch even doen, want daar zie je een USB-poort die je waarschijnlijk niet in gebruik hebt.   Met deze ongebruikte USB-poort kan je verschillende leuke dingen doen.

Wil je meer Computer tips ?   Lees dan zeker dit artikel ook : Veel voorkomende computerproblemen en hun oplossingen

Oude printer gebruiken als netwerkprinter

router gebruiken als netwerk printer

Tegenwoordig zijn de meeste printers al uitgerust met een ingebouwde wifi-ontvanger waardoor je vanaf overal in je netwerk gemakkelijk kan printen.  Maar stel je voor dat je nog een oud model hebt waar dit niet standaard mogelijk is.

Door de printer aan te sluiten op de USB-poort achteraan je modem, kan je ook je oude printer gebruiken als netwerkprinter.  Op deze manier kan iedereen in je netwerk printen.

Sluit de printer aan met een USB-kabel, en stel de printer in via de configuratie van je modem.

Netwerkopslag voor al je apparaten met de usb-poort op je router

usb-poort op je router

Meestal als je van een computer naar de andere bestanden wil overbrengen maak je gebruik van een USB stick, of je mailt de bestanden door naar elkaar.

Maar je kan ook gebruik maken van netwerkopslag.

Hiervoor heb je enkel een externe harde schijf nodig die je aansluit op de usb poort achteraan je router.   Er is een ingebouwde veiligheid zodat je bestanden veilig zijn op het netwerk.  Via de router configuratie kan je bestandsrechten instellen om zo ervoor te zorgen dat enkel de personen die jij kiest toegang hebben tot deze opslag.

De meeste routers hebben ook een ingebouwde software die de harde schijf gaan gebruiken als mediaserver.  Dit wil zeggen dat als je de foto’s of video’s benadert via bijvoorbeeld een smart Tv, deze afgespeeld kunnen worden op je toestel.

Maak een automatische back-up van je systeem

Als je zoals in het vorige onderdeel een externe harde schijf op je netwerk hebt aangesloten, kan je deze ook gebruiken om automatisch back-ups te maken van je systeem of van bepaalde bestanden.  Want zeg nu zelf, we weten allemaal dat we back-ups moeten maken, maar we denken er pas aan als we iets kwijt zijn…

Met de harde schijf geïnstalleerd, ga naar de instellingen van je Windows computer en stel het maken van back-ups in zoals jij het wil.

Router handmatig updaten

In de meeste gevallen zal de router automatisch geüpdate worden wanneer er een nieuwe versie van de software beschikbaar is.  Toch is sommige gevallen is dit niet mogelijk.

Door de software handmatig te downloaden op de computer en op een usb stick te zetten, kan je ze zo toch nog in je router installeren.

 

ImageTitelBekijk Prijs
ASUS RT-AC58UASUS RT-AC58U - V2 ADSL - Modem RouterBekijk prijzen
TP-Link Archer C1200 TP-Link Archer C1200 - Router - 1200 MbpsBekijk prijzen
TP-Link Archer VR400TP-Link Archer VR400 - 1200 MbpsBekijk prijzen

Read Previous

Waarom een (privé) website een “must have” is

Read Next

Wat moet je doen na het einde van de wereld?

Most Popular