Voorspellingen van Nostradamus.

Als je de naam Nostradamus hoort, denk je meteen aan het voorspellen van de toekomst.   In 1555 startte hij met het schrijven van   zijn beroemde cryptische kwartijnen.  Dit waren gedichten van vier regels met twee rijmklanken.  Deze vorm van gedichten schrijven was toen geen veelgebruikte vorm van poëzie.

Nostradamus werd gezien als een persoon die de toekomst kon voorspellen.  Door zijn werk in astrologie, wat in die tijd heel hoog stond aangeschreven, kon hij zich in de hogere kringen begeven.  Zo werd hij opgemerkt door Catherine de ‘Medici, de koningin van Frankrijk.  Zij was helemaal in de ban van zijn poëzie.

Na de dood van Nostradamus in 1566 hebben zijn werken nog steeds een grote aantrekkingskracht op mijn aanhangers.  Vele beweren dat zijn gedichten en verzen enkele van de grootste wereldgebeurtenissen voorspelden.  Dit gaande van e opkomst van Adolf Hitler, tot de terroristische aanvallen op de Twin Towers in september 2001.

Ondanks dat de voorspellingen heel vaag verwoord zijn, en veel mensen vraagtekens zetten bij de moderne vertalingen, kunnen we toch enkele dingen eruit halen die kunnen wijzen op dat Nostradamus meer wist dan de gewone man.

Nostradamus voorspelde de dood van Koning Henry II

king henry 1

De jonge leeuw is de oudere de baasOp het slagveld in een een-tegen-een-gevechtSteekt hij zijn ogen in een gouden kooi uitTwee wonden worden een, waarna hij een gruwelijke dood sterft.

In de zomer van 1559 werd koning Henry II, de koning van Frankrijk gedood door Gabriel, comte de Montgomery (de jonge leeuw) in een steekspel.  De lans waarmee hij stak ging recht door het vizier en versplinterde.

Nostradamus voorspelde de grote brand in Londen.

Nostradamus voorspelde de grote brand in Londen.

Het bloed van de rechtvaardige zal een fout in Londen in gang zetten
Verbrand door bliksem van 20 maal de drie en zes
De oude dame zal vallen vanaf haar hoge plek
Verschillende van dezelfde gezindte komen om.

Deze voorspelling zou slaan op de grote brand in Londen in september 1666.  De brand startte door een blikseminslag.  Er kwamen honderdduizenden mensen om door de vlammen.

Dit is een van Nostradamus zijn zwakkere en vagere voorspellingen, maar desondanks zouden deze toch verband kunnen hebben.

Het voorspellen van de Franse Revolutie

Van de geknechte bevolking, liederen, Gezang en eisen
Terwijl de prinsessen en heren vast worden gehouden in gevangenissen
Deze worden in de toekomst door hoofdeloze idioten
Gezien als goddelijke gebeden.

De Franse Revolutie startte in 1789 met de bestorming van de Bastille.  Dit was het begin van de republiek.  De revolutie was een waar bloedbad.  Notabelen en gezagsgetrouwe werden gezien als verraders van de revolutie.  Deze werden onthoofd met de guillotine. 

De voorspelling van Adolf Hitler

hitler

Vanuit de diepten van West-Europa
Een jong kind wordt geboren in een arm gezin

Hij die met zijn tong een grote groep verleidt

Zijn bekendheid zal rijzen tot aan het rijk in het oosten.

En…

Beesten gedreven door honger steken de rivieren over
Het grootste deel van het slagveld zal tegen Hister zijn

In een kooi van ijzeren wil zal de grote getrokken worden

Als het kind van Duitsland niets ziet.

Adolf Hitler werd geboren in april 1889 in Oostenrijk (West-Europa).  Deze man uit de middenklasse kwam aan de macht dankzij zijn mondelinge kwaliteiten.  Hij was een gedreven spreker en kon iedereen van zijn idealen overtuigen.  Hij startte WOII met de invasie van Polen.

Velen denken dat in de voorspelling “Hister” een spelfout is, en dat dit Hitler moet zijn.  Maar Hister is in feite de Latijnse term voor de Donau.

Tot slot

Er zijn veel gedichten die een vorm van waarheid of voorspelling kunnen bevatten,  veel hangt af van hoe je er naar kijkt, en hoe je deze teksten en gedichten interpreteert.

Welke voorspellingen ken jij nog?

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven