• 4 december 2022

Vreemde wetten waarvan je niet gelooft dat ze bestaan.

Een wetboek is gemaakt om de orde te handhaven, en op die manier een veiligere maatschappij te creëren. Maar soms staat er in een wetboek iets in waarvan je je afvraagt wat het verhaal hierachter is. Zoals je waarschijnlijk zal doen bij volgende “rare wetten”

In Rusland is praten over homoseksualiteit in het bijzijn van een een minderjarige strafbaar.

Rusland staat niet echt bekend als een land dat openstaat voor homoseksualiteit. Zo werd het in 1917 gedecriminaliseerd, om daarna terug gecriminaliseerd te worden in 1933. Sinds 2013 is het terug legaal, maar je mag er niets van laten merken aan kinderen.

Zo mag je waar minderjarigen bij zijn nog steeds niet uitleggen wat homoseksualiteit is. Dit is een gedeelte van de anti homo propaganda wet, waar zelfs het dragen van homoseksuele kenmerken (regenboogvlag of andere dingen die gerelateerd zij met LGBTQ+) of openbare uiting verboden is.

In China is het verboden te reïncarneren zonder toestemming van de regering.

Sinds 1958 wil de Chinese overheid de verspreiding van het boeddhisme in dammen door boeddhistische monniken het recht op reïncarnatie te ontzeggen. Zo kunnen de Chinese autoriteiten zelf de volgende Dalai Lama uitkiezen. Deze wordt volgens de traditie opnieuw gereïncarneerd.

De huidige Dalai Lama weigert opnieuw geboren te worden in Tibet zolang het gebied tot de Volksrepubliek China behoort.

In Japan is het illegaal om te dansen in het donker na middernacht.

Na Wereldoorlog 2 was Japan bezet door Amerika. De Amerikaanse soldaten waren het goed aan het vieren dat ze de oorlog hadden gewonnen. Dit vonden de Japanners niet Oké, omdat ze vonden dat ze de goede Japanse bevolking beïnvloedde. Dus daarom hebben ze in 1948 een volledige ban geplaatst op het dansen na middernacht.

Sinds 2015 is deze wet veranderd zodat dansen wel weer mag, maar het moet gebeuren in een goed verlichte dancing.

In Polen is Winnie The Pooh verboden.

In Polen is Winnie The Pooh verboden. De Polen vinden het niet gepast dat de beer geen broek draagt in het bijzijn van kinderen. Hierdoor zal je de beer niet tegenkomen in speeltuinen of op scholen.

De Belgische koning mag de troepen in Kongo mobiliseren.

vreemde wetten

België heeft sinds 1960 geen kolonie meer omdat Kongo toen onafhankelijk werd. Maar toch staat er in de wet van België nog steeds dat de koning de Congolese troepen mag mobiliseren.

Read Previous

De 9 verschillende lagen van Dante’s hel

Read Next

Huisdier op je bord!

Most Popular