• 4 december 2022

Qr-Code maken om je wifi te delen met vrienden

“Wat is de Wifi code?”  Dit is een vraag die maar al te vaak gesteld word.  Is het bij jou thuis als er vrienden op bezoek komen, of werk je in een café of restaurant?   Hoe gemakkelijk zou het wel niet zijn als mensen door simpelweg een QR code te scannen met hun tablet of smartphone toegang hebben tot jou Wifi netwerk. Op deze manier hoef je niet jouw wachtwoord letter per letter uit te spellen.    In dit artikel lees je hoe je zo een QR-code kunt aanmaken.

Zoek de SSID, wachtwoord en type beveiliging van je netwerk

Deze info staat meestal op een sticker op je modem.  De SSID is de zichtbare naam van je netwerk.  De type beveiliging is in de meeste gevallen QPA2, WPA en WEP.

Noteer deze gegevens, alsook het wachtwoord van je Wifi Verbinding.  Deze hebben we later nog nodig om later de juiste QR code aan te maken.

Maak de QR-code

QR maken voor wifi te delen

Er zijn online verschillende gratis en betalende Qr code generators te vinden.   Al deze generators werken op relatief dezelfde wijze.  Maar persoonlijk ben ik fan van de  “qrcode-monkey”   (www.qrcode-monkey.com).  Bij deze QR-code generator zijn verschillende opties te kiezen waardoor je jouw Qr code uniek kan maken.

Ga naar de qrcode monkey website en selecteer bovenaan het tabblad ‘Wifi’
Hier vul je de gegevens in de je eerder hebt opgeschreven  (ssid, wachtwoord en encryption)
Verder kan je hier nog verschillende visuele opties instellen, maar dit is niet nodig.

Als je klaar bent klik dan op “create QR Code” en dan word jouw persoonlijke code gemaakt.    Deze kan je dan downloaden in verschillende formaten om te gebruiken.  Bij het gebruik hiervan kan je heel creatief zijn.

De QR-code gebruiken

gemaakte QR-code gebruiken

Als je de gedownloade QR hebt, kan je deze in een Word document of in Photoshop gebruiken om zo een afdruk te maken van deze code.  Print ze bijvoorbeeld op je business kaartjes, of maak een mooie compositie om in een fotokader te steken.

Heb je een restaurant of een café, print er meerdere af, en plak ze op elke tafel zodat jouw gasten altijd toegang hebben tot de Wifi.

Wil je meer tech tips?  Lees dan zeker DIT artikel

Read Previous

Veel voorkomende computerproblemen en hun oplossingen.

Read Next

Met deze tips maak je je computer sneller

Most Popular