Wifi Netwerk Business card met QR code

Qr-Code maken om je wifi te delen met vrienden

“Wat is de Wifi code?”  Dit is een vraag die maar al te vaak gesteld word.  Is het bij jou thuis als er vrienden op bezoek komen, of werk je in een café of restaurant?   Hoe gemakkelijk zou het wel niet zijn als mensen door simpelweg een QR code te scannen met hun tablet of smartphone toegang hebben tot jou Wifi netwerk. Op deze manier hoef je niet jouw wachtwoord letter per letter uit te spellen.    In dit artikel lees je hoe je zo een QR-code kunt aanmaken.

Zoek de SSID, wachtwoord en type beveiliging van je netwerk

Vind de SSID van je netwerk om een Qr code aan te maken
SSID Vinden

Deze info staat meestal op een sticker op je modem.  De SSID is de zichtbare naam van je netwerk.  De type beveiliging is in de meeste gevallen QPA2, WPA en WEP.

Noteer deze gegevens, alsook het wachtwoord van je Wifi Verbinding.  Deze hebben we later nog nodig om later de juiste QR code aan te maken.

Maak de QR-code

Maak de QR code om te delen met je vrienden
QR Code Monkey

Er zijn online verschillende gratis en betalende Qr code generators te vinden.   Al deze generators werken op relatief dezelfde wijze.  Maar persoonlijk ben ik fan van de  “qrcode-monkey” .  Bij deze QR-code generator zijn verschillende opties te kiezen waardoor je jouw Qr code uniek kan maken.

Ga naar de qrcode monkey website en selecteer bovenaan het tabblad ‘Wifi’
Hier vul je de gegevens in de je eerder hebt opgeschreven  (ssid, wachtwoord en encryption)
Verder kan je hier nog verschillende visuele opties instellen, maar dit is niet nodig.

De QR-code gebruiken

WiFi QR code gepresenteerd in een fotokader
QR code foto kader

Als je de gedownloade QR hebt, kan je deze in een Word document of in Photoshop gebruiken om zo een afdruk te maken van deze code.  Print ze bijvoorbeeld op je business kaartjes, of maak een mooie compositie om in een fotokader te steken.

Heb je een restaurant of een café, print er meerdere af, en plak ze op elke tafel zodat jouw gasten altijd toegang hebben tot de Wifi.

Tip: Wil je weten hoe je computerproblemen kan herkennen en oplossen? Lees dan zeker het bericht dat we hierover hebben geschreven.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populair

Social media

Fivehunt is eigendom van en wordt beheerd door JeClaDesign.  JeClaDesign neemt deel aan Verschillende affiliate en advertentie programma’s. Deze programma’s bieden een manier om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar verschillende diensten en producten van derden.  

Lees Meer
Scroll naar boven