• 27 september 2021

Deze windows tips wist je zeker nog niet!

Er zit zoveel in Windows dat de meeste mensen niet weten.  Voor de meeste hoef je zelfs geen IT expert te zijn om ze te gebruiken.  Iedereen kan deze tips toepassen.  Met deze tips kom je nog meer vertrouwd met je computer om productiever te werken.

Schudden om te minimaliseren

Als je bovenaan een scherm klikt, inhoud, en met je muis “schud’,  zullen alle andere vensters geminimaliseerd worden, zodat je enkel het actieve scherm nog hebt openstaan.

Je computer snel vergrendelen

computer vergrendelen

Wanneer je niet wilt dat andere mensen zien waar je mee bezig bent als je word weggeroepen van je computer, of niet wilt dat andere mensen schade aanrichten aan het werk waarmee je bezig bent…   Druk dan op de Windows toets + L  .  Dit zal je scherm doen vergrendelen.  Anders dan uitloggen zal deze actie ervoor zorgen dat al je vensters en documenten blijven openstaan.

Printen naar PDF bestand

Vroeger had je een apart programma nodig om documenten om te zetten naar een PDF file.  Dit is in de nieuwere versies van Windows niet meer nodig.  Er is nu de optie om een ‘afdruk naar pdf’ te maken.

Dit doe je door een document te printen zoals gewoonlijk, maar in plaats van je standaardprinter, selecteer je nu ‘ print naar PDF’

Vensters vastmaken

Om een overzichtelijkere werkomgeving te creëren, kun je ervoor kiezen om verschillende vensters op je scherm te openen.  Door de “snap assist’ van windows te gebruiken kun je dit zelfs nog overzichtelijker doen.

Simpelweg klik op de titelbalk van het venster dat je wil vastmaken, en sleep het naar de rand van het scherm.  Dit kun je voor verschillende vensters doen, zodat je een tegelvormige weergave krijgt van je vensters

Read Previous

Met deze tips maak je je computer sneller

Read Next

Tijdbesparende tips voor op de computer

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *